6x inspiratie voor water met een smaakje

Met deze combinaties wordt genoeg water drinken een makkie.

fruitwater-water-met-smaakje
KaterininaGetty Images

Genoeg water drinken, we weten dat het gezond is, en dat we het meer zouden moeten doen. Maar een glas water is gewoon een beetje smaakloos, en met warm weer zitten we ook niet echt op een kop thee te wachten. Gelukkig hoeft water niet saai te zijn. Met de volgende tips geef je water op een gezonde manier een smaakje en wordt genoeg drinken een makkie.

Munt – gember – citroen

We beginnen met een klassieker: munt, gember en citroen. Deze combinatie kan altijd en geeft je water een verfrissende smaak. Lekker bij het eten of als dorstlesser na het sporten. Snij de citroen en gember in plakken en pluk een aantal blaadjes munt. Voeg alle drie de ingrediënten toe aan een kan of fles water en laat het even staan. Zet de fles of kan in de koelkast voor een extra verkoelend drankje.

Aardbei - basilicum

Je zou het misschien niet verwachten, maar aardbei en basilicum zijn een ontzettend goede combinatie. Met het kruidige van de basilicum en het zoete van aardbei geef je je water een unieke smaak. Halveer de aardbeien, pluk blaadjes basilicum en voeg ze beide toe aan het water. Deze combinatie is extra lekker met bruiswater en ijsblokjes.

Artikel gaat verder onder de video.

Nog meer inspiratie: 8x water met een fruitsmaakje

Komkommer – watermeloen - munt

Komkommer in water is sowieso een gouden zet, maar met watermeloen en munt maak je het nog net wat bijzonderder. Snij de watermeloen in blokjes voor een licht zoete smaak. Pluk muntblaadjes van de plant en maak het drankje extra verfrissend. Een feestje in je glas.

Kokos – ananas – limoen

If you like piña colada, dan moet je deze smaakcombinatie proberen. Met kokos, ananas en limoen geef je een tropische smaak aan je water, die vooral lekker is bij warm weer. Wel zonder alcohol natuurlijk. Snij de limoen in plakjes en de ananas in blokjes en voeg deze toe aan een kan water. Strooi er ook een handje kokosvlokken in en zet de kan in de koelkast. Na een uurtje trekken heb je een heerlijk tropisch drankje.

Rozemarijn – framboos

Kruiden zijn de perfecte manier om water een smaakje te geven. Dit recept is heel gemakkelijk, want je hoeft geen voorbereidingen te treffen. Steek gewoon hele takjes rozemarijn in het water, in combinatie met hele frambozen. Het water krijgt zo een kruidige, zoete smaak. Let wel op dat de frambozen niet te lang in het water staan, anders worden ze zompig.

Grapefruit – citroen – limoen

Citrusfruit is altijd een goed idee om te gebruiken in water, omdat er veel smaak vanaf komt. Deze variatie met drie soorten citrusvruchten is net een huisgemaakte limonade: goed zuur en heerlijk verfrissend. Snij de vruchten in plakjes en voeg ze toe aan het water. Dit drankje is lekker snel klaar: binnen een halfuur proef je de smaken al in het water.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips