Wat te eten na het sporten? Alsjeblieft 10x makkelijke recepten

Voor alle sporters die staan te springen om extra eiwitten.

recepten parelgort
Archief Elle Eten

You dit it! Je hebt de bootcamp weer overleefd. Je lijf snakt naar voedingstoffen. Je hebt alleen geen energie over om te bedenken hoe je die binnenkrijgt. Geen zorgen. We hebben tien superfijne post-workout recepten voor je. Bomvol eiwitten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Misosoep
Getty Images

Gedroogd zeewier kan wel 11,5 gram eiwitten bevatten per 100 gram. Dit recept bevat kombu van de Aziatische toko, dus daarmee zit je wel gebakken. Meer tijd of toch eens variëren? Voeg dan tofu, lente-ui of paddestoelen toe.

2 Kipcurry
Archief Elle Eten

De zelfgemaakte specerijenmengsel voor deze curry is romig maar licht. Dankzij de kip, yoghurt en amandelen is dit gerecht extra rijk aan eiwitten, vooral in combinatie met zilvervliesrijst.

3 Tomatenpasta
Archief Elle Eten

Een vullende pasta is altijd een goed idee na het sporten. Pasta bevat namelijk veel koolhydraten, en die helpen bij het herstellen van je spieren en geven je bovendien nieuwe energie. Deze tomatenvariant met basilicum en mozzerella is daarom een goede keuze.

4 Groentesalade met biefstuk
Archief Elle Eten

Dit is de ultieme sportsalade. Met peultjes, maïskolfjes en wortel is deze salade goed gevuld met groenten. De biefstuk in balsamico azijn is lekker mals, smaakt pittig en voegt bovendien extra proteïne toe.

5 Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst
Archief ELLE Eten

Zalm mag natuurlijk niet ontbreken van deze lijst. Met twintig gram eiwitten per honderd gram is het dé boost die je spieren nodig hebben na een sportschoolbezoek. Deze halve zalm kun je met elkaar delen en zet je zo vanuit de oven op tafel.

6 Kip-cashew met bloemkoolrijst
Ethan Calabrese

Dankzij de bloemkoolrijst eet je met dit gerecht al een flinke portie groenten, zonder dat je het doorhebt. Met de paprika, courgette en kip maak je dit gerecht extra vullend, en ontzettend lekker als je hebt gesport.

7 Roergebakken rode kool met linzen en blauwe kaas
Archief Elle Eten

Linzen zijn echte krachtpatsers, en jij dus ook als je dit hebt gegeten. Met dit recept maak je een goed gevulde maaltijdsalade voor de lunch. Voor het diner kun je het ook serveren als bijgerecht, maar laat de kaas dan weg.

8 Chicken fajita bowl met bloemkoolrijst
Karly Campbell

Als je dit eet na het sporten voel je je binnen de kortste keren weer kiplekker. En dankzij dit recept hoeft je ook niet moelijk te doen met tortilla’s waar toch weer alles uit valt. Voor dit gerecht serveer je namelijk alle ingrediënten van een fajita in een kom.

9 Parelgortsalade met kikkererwten en pompoenpitten
Archief Elle Eten

Deze vega parelgortsalade is uitstekend om mee te variëren. Je kunt zelf toevoegen wat jij nodig hebt na een bezoekje aan de sportschool. Vervang de kikkererwten door linzen of zwarte bonen, of maak de salade frisser met reepjes courgette en paprika.

10 Farinata met peer en geitenkaas
Remko Kraaijeveld

Deze pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel is ontzettend lekker na het sporten. Het kan als snack gegeten worden, maar kan ook prima als ondergrond voor een maaltijd. Met waterkers, peer en friszure geitenkaas is het een perfecte lunch.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder