Eten & Drinken

Maslenitsa celebrated in Yaroslavl, Russia
Voorjaar! In deze landen vieren ze dat pas écht lekker

Vergeet die pietluttige paaseitjes. Doe ons maar deze voorjaarstradities.

Advertentie - Lees hieronder verder
Wijn bij zalm
Deze wijnen drink je het best bij verschillende soorten zalm

Een veelzijdige vis die vraagt om specifiek wijnadvies. Vinoloog Evelijn van Heuven tipt.

thee
Zo maak je zelf thee
Doopten we eerst achteloos een zakje van de supermarkt in een pot heet water, nu schenken we exclusieve soorten en maken we onze eigen …
ansjovis
In de toko: kleine stinkvisjes ikan teri

Wat moeten we met ikan teri, die kleine visjes met die sterke geur? En wat is er eigenlijk lekker aan? Vanja van der Leeden weet het.

lichtere kaassaus
Het geheime ingrediënt voor lichtere kaassaus

Die je gewoon op de groenteafdeling kunt vinden.

tagliatelle chilipompoen ricotta
Vegetarische pasta: 5x een recept
Een simpele pasta met goede olijfolie en Parmezaanse kaas is al zó lekker. Daar hoef je echt geen vlees aan toe te voegen. Zin gekregen…
Jamaica, Banana Flower.
Huh? Is de nieuwste vegan vleesvervanger een bloem?

Stoot dit alternatief jackfruit van de troon?

heirloomtomaten
Heel tof: heirloomtomaten

Heirloom betekent letterlijk: erfgoed, nalatenschap. In de praktijk: een eigentijdse mix van ‘vergeten’ en ‘vintage’.

Spicy red chili peppers at the Central Market
Drop it like it's hot! 5x hete saus
Het schap met hot sauces in de gemiddelde supermarkt is verbazingwekkend groot en groeit nog steeds, maar wat is het verschil en hoe ma…
Advertentie - Lees hieronder verder
Maki rolls with Wasabi
Huh, wat? De groene pasta bij je sushi is dus geen wasabi

Dat spul op je schaaltje heeft niks met de Japanse wortel te maken.

kabeljauwhaasjes paprikahummus
10x supersnelle visrecepten

Vanavond eten we een watervlugge vis! Deze recepten zijn stuk voor stuk binnen twintig minuten klaar.

pandan
In de toko: het gifgroene pandan

Vanja van der Leeden dwaalt elk nummer een rondje met ons door de toko. Deze keer zijn we op zoek naar een gifgroene smaakmaker.

Advertentie - Lees hieronder verder
wijn
Wordt wijn altijd lekkerder na verloop van tijd?

Perfect artikel om te lezen met een glas wijn in je hand.

trassi-effect
In de toko: het trassi-effect

Met trassi als geheim wapen maak je de bekende schoenzool nog lekker. Maar dan moet je wel even ergens doorheen.

Raw Green Organic Living Water Cress
De waterkers: een blaadje met bravoure

De peperige waterkers doet het allemaal. En kan het ook.

tannine-wijn
Wat zijn tannines eigenlijk in wijn?

En welke wijnen hebben er veel?

toko
In de toko: wortelschieten met kentjoer

Ken jij dit Indonesische ingrediënt al? Vanja van der Leeden vertelt!

plantaardige eiwitten
30 x Plantaardige eiwitten

In alle soorten en maten.

etenswaren-niet-opnieuw-opwarmen
Opnieuw opwarmen: yay or nay?

Dé lijst voor op je prikbord, koelkast of magnetron: welke etenswaren kun je beter niet opnieuw opwarmen?

zout aubergine strooien
Is het écht nodig om zout over aubergine te strooien?

De verklaring van die rare stap in recepten.