Dit moet je eten om van je koffie-adem af te komen

Smakelijk!

gerelateerd
Nieuw op Netflix: The Final Table, en déze Nederlandse chef doet mee
5 healthy foods die ongezond zijn als je er te veel van eet
Zelf kruidnoten maken doe je zo
Wow! Er bestaat nu vegan sashimi
Getty Images

Grijp je altijd eerst naar een kop koffie, voordat je je dag begint? En drink je er in de loop van de middag nog een stuk of vier? Dan zal het je misschien bekend voorkomen, dat je collega's soms net een beetje meer afstand nemen als je achter je bureau schuift. Gelukkig komt daar nu verandering in. Er is namelijk een manier om van je beruchte koffie-adem – en dus de opgetrokken neuzen – af te komen.  

Huh! Koffie heeft invloed op de grootte van je borsten >

Hé stinkerd

Je koffie-adem ontstaat door de cafeïne in de drank. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je speekselproductie geremd wordt, waardoor je een droge mond krijgt én resten eten en drinken niet langer weggespoeld kunnen worden. Daarnaast verlaagt de zuurgraad van koffie de pH-waarde van je mond, waardoor bacteriën vrij spel krijgen.  

Nog erger

Drink jij je koffie met melk en suiker? Dan hebben de mensen om je heen het al helemaal zwaar te verduren. Deze toevoegingen zorgen er namelijk voor dat het broedproces van de bacteriën ook nog eens versneld wordt. Met alle stinkende gevolgen van dien.  

We ontdekten een wel héél gekke koffiesoort >

Voor de dorst?

Je komt ervan af door één enkel ding te eten. Namelijk: een appel. Dit fruit helpt je van je koffie-adem af door een bepaald enzym dat het bevat. Een enzym dat de aanmaak van de geurende bacteriën stopt. Verder is het handig om genoeg water te drinken, om die achtergebleven etensresten alsnog weg te spoelen.  

Dit is waarom je altijd zo'n zin hebt in koek bij de koffie >

Bron: Esquire 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO