5 drankjes die hoofdpijn verminderen

Hoofdpijn is een teken van uitdroging. Om de brand te blussen kun je natuurlijk water drinken, maar er zijn veel meer drankjes die je hoofdpijn kunnen verlichten.

gerelateerd
Thuis koffie zetten: 5 tips
Aha! Dit is dus het verschil tussen bier en pils
Rode wijn helpt bij afvallen
Werkt koffie écht uitdrogend?
Getty Images

Het perfecte medicijn tegen hoofdpijn is natuurlijk in eerste instantie water. Het verhoogt namelijk de bloedstroom en het zuurstofgehalte in de hersenen. Kies je voor water, drink het dan wel altijd lauw of warm; ijskoud water verergert juist de pijn (brain freeze!). Wil je iets anders drinken dan water maar wel iets dat de man met de hamer van je hoofd haalt? Dit zijn de opties.

1. Amandelmelk

Amandelen zitten niet alleen boordevol magnesium en andere mineralen die nare hoofdpijn en migraine flink aanpakken, maar ook de stof salicine, waar aspirine van wordt gemaakt. Veilige én natuurlijk pijnverzachters dus. Amandelmelk werkt verfrissend en hydraterend, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een handje amandelen wegwerken.

Sojamelk, amandelmelk of kokosmelk... Hier lees je welke melksoort het beste voor je is >

2. Pepermuntthee

Wist je dat hoofdpijn samenhangt met je darmen? Zenuw- en spierkrampen sturen signalen naar de hersenen die hoofdpijn veroorzaken. En daar komt pepermunt om de hoek kijken. Pepermunt helpt namelijk deze zenuwen en spieren te ontspannen, waardoor de hoofdpijn afneemt.

3. Groene smootie

Een groene smoothie werkt perfect tegen hoofdpijn. Donkergroene bladgroente bevat chlorofyl, wat je huid en nieren reinigt én de samenstelling van je bloed verbetert. Alle overige vitamines en mineralen in deze groentes, zoals calcium en alle B-vitamines, staan erom bekend dat ze hoofdpijn verminderen. Zo’n groene smoothie is dus het ultieme gezonde detoxdrankje.

Recept: groene smoothie >

4. Pittige tomatensoep of virgin bloody mary

Tomaten bevatten gunstige suikers en vitaminen en mineralen die hoofdpijn doen verlichten, vooral als een kater de oorzaak ervan is. Om de tomaten een extra boost te geven en ze beter hun werk te laten doen, kun je kruiden en/of specerijen toevoegen.

Zo maak je een bloody mary mét drank >
Ben je te lui om ‘m zelf te maken? Drink ‘m dan bij een van deze tenten in Amsterdam >

5. Cayennepeper in warm water

In cayenne zit een bepaalde stof die de specerij pittig maakt: capsaïcine. Capsaïcine zorgt er voor dat er geen pijnimpulsen naar de hersenen kunnen worden gestuurd. Tap dus een glas water en voeg daar een snufje cayennepeper aan toe. Binnen een mum van tijd zal je hoofdpijn verminderd of zelfs helemaal verdwenen zijn.

Bron: The Daily Mail

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO