Langzaam gegaard wild zwijn

Een recept uit De Wilde Keuken, de kookbijbel over jagen en wild van Stéphane Reynauld.

Wild Zwijn - De Wilde Keuken
De Wilde Keuken
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
300 g

bloem

1

ei

100 mL

olijfolie

1

bol knoflook, ongepeld

6

uien, doormidden gesneden

1

takje tijm

3

stengels bleekselderij

1

laurierblad

2

plakken ontbijtspek, in dikke reepjes

250 mL

kalfsfond

150 mL

witte wijn

zout, peper

Bereidingswijze
Bereiding

Roer een glad papje van de bloem, het ei en 1¼ dl water. Laat het 1 uur staan. Braad het vlees in een braadslee in de olijfolie aan alle kanten aan. Doe er de bol knoflook, de uien, de tijm, de selderij, de laurier, het spek, de kalfsfond en de witte wijn bij. Breng op smaak met peper en zout. Leg het deksel erop en sluit de pan met behulp van het bloempapje hermetisch af. Zet hem 7 uur in de tot 120 °C verhitte oven.

De Wilde Keuken, Stéphane Reynaud

Elle Eten Archief

Wat kost dat? €34, 95
Waar? Via Bol.com

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees