Langzaam gegaard wild zwijn
Een recept uit De Wilde Keuken, de kookbijbel over jagen en wild van Stéphane Reynauld.

De Wilde Keuken
Een recept uit De Wilde Keuken, de kookbijbel over jagen en wild van Stéphane Reynauld.
Porties:
6
- 8
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
20
minuten
Kooktijd:
8
uur
0
minuten
Totale Tijd:
8
uur
20
minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1 1/4
kg braadvlees van wild zwijn
300
g
bloem
1
ei
100
mL
olijfolie
1
bol knoflook, ongepeld
6
uien, doormidden gesneden
1
takje tijm
3
stengels bleekselderij
1
laurierblad
2
plakken ontbijtspek, in dikke reepjes
250
mL
kalfsfond
150
mL
witte wijn
zout, peper
Bereidingswijze
Bereiding
- Roer een glad papje van de bloem, het ei en 1¼ dl water. Laat het 1 uur staan.
- Braad het vlees in een braadslee in de olijfolie aan alle kanten aan. Doe er de bol knoflook, de uien, de tijm, de selderij, de laurier, het spek, de kalfsfond en de witte wijn bij. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg het deksel erop en sluit de pan met behulp van het bloempapje hermetisch af. Zet hem 7 uur in de tot 120 °C verhitte oven.
De Wilde Keuken, Stéphane Reynaud
Wat kost dat? €34, 95
Waar? Via Bol.com
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io