Romige burrata met gekaramelliseerde paddestoelen, cavalo nero en spicy boter

Een van onze favoriete recepten uit ELLE à Table

burrata paddestoelen cavalo nero spicy boter elle a table
Alan Jansen

De combinatie van koele burrata met warme paddestoelen en spicy boter maakt dit een verrassend recept. Op het bord vermengt de romige kaas zich met de sappen van de groente, en het resultaat is heerlijk. Het gerecht is ook nog eens snel klaar. Eenvoud op z’n best.

Meer van dit soort heerlijke recepten? Koop nu ELLE à Table: hét culinaire bookazine voor de feestdagen

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
4

-8 ansjovisfilets

1/2

groene peper, in dunne ringen

1

citroen, geraspte schil en sap 

citroen, geraspte schil en sap

100 g

boter

400 g

paddestoelen, bijvoorbeeld cantharellen, kastanjechampignons, shiitake

1

teen knoflook, fijngehakt

200 g

cavolo nero (palmkool), gewassen, harde steeltjes verwijderd en in grove stukken

1

kneepje citroensap

30 g

boter 

1/4 tl.

gerookt paprikapoeder (hot)

1/4

pul biber (rode pepervlokken, online of Turkse winkel)

250 g

burrata

10 g

bladpeterselie, grof gehakt, ter garnering

Knapperig brood, voor erbij 

knapperig brood, voor erbij

Bereidingswijze
  1. Doe de ansjovisfilets in een kleine kom met 1 el van de ansjovisolie en de peper. Voeg het citroensap en de rasp toe. Laat marineren terwijl je de rest van het gerecht maakt. 
  2. Smelt 50 g boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen de paddestoelen en knoflook toe en bak tot de paddestoelen goudbruin worden en beginnen te karamelliseren. Schep de cavolo nero en nog eens 50 g boter erbij en laat al omscheppend iets slinken. Breng alles op smaak met zout, peper en citroensap en haal de pan van het vuur. Zet opzij.
  3. Smelt de rest van de boter in een kleine pan. Voeg zodra de boter begint te bruisen het paprikapoeder en de pul biber toe. Bak even mee en draai de pan rond om alles te mengen. Zet het vuur uit.
  4. Leg de bol burrata in het midden van een grote schaal. Schep het paddestoelen-koolmengsel eromheen. Verdeel de ansjovis erover en besprenkel met overgebleven bakvocht van de paddestoelen en cavolo nero.
  5. Verdeel tot slot de spicy boter erover en bestrooi met peterselie. Serveer met dikke plakken knapperig brood om ieder laatste beetje mee op te deppen.

Meer culinaire inspiratie?

Met trots presenteren wij ELLE à Table: hét culinaire bookazine voor de feestdagen. Met recepten en tips van de beste food writers, fotografen en stylisten om je vingers bij af te likken en je ogen uit te kijken.

LEES MEER OVER ELLE À TABLE

elle à table
ELLE à Table
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder