Aardappel-geitenkaastaartjes met lente-ui

Die je makkelijk zelf maakt in de Airfryer.

Aardappel geitenkaas taartjes airfryer
Philips

Je kunt veel meer dan alleen frituren in de Airfryer. Zo werkt hij bijvoorbeeld ook als mini-oven en kun je er zelfs taart in bakken. Deze bladerdeegtaartjes heb je geen omkijken naar - terwijl je happen in het apparaat zitten, buig jij je over de rest van je borrelmenu. 

In de Airfryer kun je vuurvaste schaaltjes of muffinvormpjes gebruiken om de geitenkaastaartjes te maken. Serveer ze met wat mangochutney en je feestelijke hap is af. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Kooktijd: 0 uur 40 minuten
Totale Tijd: 0 uur 50 minuten
Ingrediënten
350 g

kruimige aardappels

250 g

zachte geitenkaas

4

lente-uitjes, in dunne ringen

1 el.

gedroogde oregano

2

takjes peterselie, fijngesneden

10

bladerdeegplakjes

1

ei, losgeklopt

2 tl.

nigellazaadjes

Extra

Mangochutney

10 vuurvaste schaaltjes of muffinvormpjes

Vetvrij bakpapier

Bereidingswijze
  1. Was de aardappels en leg ze met de schil in de Airfryermand en pof de aardappels in 20 minuten op 170 graden half gaar op 170 graden en laat ze afkoelen.
  2. Snij de aardappels in blokjes en brokkel de geitenkaas bij de aardappels. Meng de lente-ui met de oregano en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng alles goed door elkaar en laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  4. Knip het bakpapier op maat van het bladerdeegplakje, leg het bladerdeegplakje kruislings op het bakpapier en druk deze in het vuurvast schaaltje.
  5. Verdeel de het mengsel over de 10 schaaltjes en bestrooi met het nigellazaad en bak de taartjes in de Airfryermand op 160 graden in 20 minuten.
  6. Serveer de taartjes met de mangochutney.

 

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega