8x dranken die helpen bij een goede nachtrust

Voor wie wil slapen als een roos, maar steeds wakker ligt met wallen.

Dianhong tea, Chinese herb tea, Tea, Drink, Cinnamon, Food, Ingredient, Cuisine, Dongfang meiren, Dish,
Getty Images

Moeite met slapen? Wees niet bang voor wallen op je kin. We helpen je zo door die moeilijke avonden heen. Drink deze dranken voor bedtijd en je zult slapen als een roos.

Kamillethee

Waarom deze plant ons zo slaperig maakt, dat weten we niet. Wat we wel weten, is dat zo’n kopje goed werkt en ook nog eens lekker smaakt. Vind je de thee te bitter, doe er dan een lepel honing bij.

Kokoswater

Kalium speelt een belangrijke rol in je slaap-waakritme. Laat het water van de kokosnoot daar nou toevallig barstensvol mee zitten.

Amandelmelk

Amandelen bevatten veel magnesium en dat is belangrijk voor goede nachtrust. Een gebrek aan deze stof kan je flink wakker houden. Ben je niet zo van de amandelmelk? Dan is een shake met magnesiumpoeder een goed alternatief.

Lavendelthee

Niet de smaak, maar de kalmerende geur van lavendel helpt je de nacht door. Dankzij de stressverlagende werking, stap je ontspannen in je bed en val je als een blok in slaap.

Sojamelk

Het aminozuur tryptofaan is de grondstof voor serotonine en melatonine, en die twee bevorderen - je raadt het al - goede slaap. Aangezien sojamelk veel van deze stof bevat, is het dus prima geschikt als slaapmiddel.

Walnotensmoothie

Ook walnoten beschikken over de nodige dosis tryptofaan. Natuurlijk kun je voor het slapen gewoon een handje noten eten, maar ze zijn ook erg lekker in een smoothie. Met amandelmelk en banaan bijvoorbeeld.

Thee met citroenmelisse

Deze plant lijkt op munt, ruikt naar citroen en helpt je te ontspannen. Thee met citroenmelisse valt, net als lavendel, onder het kopje aromatherapie en maakt je superrelaxt. Het is bijna jammer dat je morgenvroeg weer op moet staan.

Bronnen: Daily Health Post, Mindbodygreen, The Daily Meal

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken