Wijn bij HEMA? Dit zijn de lekkerste volgens De Grote Hamersma 2018

Benieuwd welke wijn je naast de tompoezen en rookworst in je mand kunt leggen? Meneer Hamersma geeft je een selectie.

hema-wijn
Unsplash

Bij het kopen van een goede wijn, denk je misschien niet direct aan HEMA. Dit terwijl de super wel degelijk goede wijnen in haar assortiment heeft. Zo denkt ook Harold Hamersma erover. Hij bekroonde dit jaar namelijk wel 36 HEMA-wijnen in zijn omvangrijke wijngids De Grote Hamersma 2018. Het mooiste van dat alles: zo'n bekroonde wijn van HEMA kost je maar drie tot dertien euro.

Van die 36 wijnen maakte meneer Hamersma een kleine selectie, een die wij vast mochten proeven. Benieuwd? Dit zijn ze.

Meneer Hamersma geeft binnenkort een cursus wijnschrijven! Bij zijn? Hier vind je alle informatie >

Domäne Wachai Grüner Veltliner 2016 Oostenrijk

Hema, €7, wit
HEMA's trots, deze grüner veltliner uit Warchau - waar overigens de beste grüner veltliners vandaan komen. Frisdroog is-ie. Met een beetje pit. Door meneer Hamersma met niets minder bekroond dan een negen. En dat is niet voor niks, het is volgens hem namelijk de beste grüner veltliner die voor dit geld te krijgen is. Zeker een voor in de wijnkast dus. Of voor op tafel, als je niet kunt wachten.

Dit is hoe lang je een geopende fles wijn kunt bewaren >

Neleman Viognier Chardonnay 2016 Spanje

Hema, €6, wit
Een wijn die anders smaakt dat je waarschijnlijk van een chardonnay gewent bent. Dit door de combinatie van de druivenrassen chardonnay en viognier, en door het feit dat de wijn – anders dan vele andere chardonnays – niet houtgerijpt is. De wijn is fris, rond en zeer zacht van smaak. Fijnproever? Dan vind je tonen van ananas, gele meloen en mango in de drank terug. In De Grote Hamersma bekroond met een acht.

Liever Gall & Gall? Deze moet je daar hebben >

Domaine Saint Martin Cuvée Angelique 2016 Frankrijk

Hema, €6, rood
Neerlands trots, deze Domaine Saint Martin Cuvée. Gemaakt door de Nederlandse Rutger Grijseels en zijn vrouw Angelique. Die samen overigens hard hebben gewerkt aan de verhoging van de kwaliteit van de rode wijnen van de Côtes du Rhônes. En niet voor niets: ook deze wijn is door meneer Hamersma namelijk bekroond met een acht. Een stevige en kruidige wijn, waar enkele fruitige tonen in terug te vinden zijn.

Wist je trouwens dat de Gall & Gall een hele goede truc heeft om te kijken welke wijn bij jou past? >

Bonicelli Chianti Classico 2015 Frankrijk

Hema, €7,50, rood
Een wijnsoort die volgens meneer Hamersma niet snel goed is. Maar van deze wordt hij blij. De acht waarmee hij 'm bekroond heeft is daarom ook niet voor niets. Hoe hij smaakt? Krachtig, met aroma's van rood fruit. Aangevuld door kruidige houttonen.

Copa Sabia Cava Brut Reserva Spanje

Hema, €7,50, bubbels
Een cava die het al jaren ontzettend goed doet. Door meneer Hamersma bekroond met een acht dit jaar. Niet helemaal venijnig droog, maar lekker fris. Met de smaak van wit fruit en een lichte molligheid, die 'm gangbaar maakt. Een blend die door één van de drie top cavaproducenten speciaal voor HEMA is samengesteld. En nu we het toch over bubbels hebben: wist je dat de vorm van de eerste champagnecoupe is geïnspireerd op de linkerborst van Marie-Antoinette? Een feitje dat meneer Hamersma ons niet wilde onthouden. En wij jullie niet.

En dit zijn de lekkerste van de Albert Heijn >


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken