Is dit de makkelijke pompoensoep ooit?

Deze romige pompoensoep maak je in een handomdraai

close up of pumpkin soup
Matej Smucr / EyeEmGetty Images

Weinig tijd om te koken? Dan is deze makkelijke pompoensoep jouw redder in nood. Het perfecte gezelschap na een lange, regenachtige dag, maar ook als lunch of tussendoortje ideaal. Lekker herfstig en zo gemaakt, zeker als je kant-en-klare pompoenpuree gebruikt.  

Kun je geen kant-en-klare pompoenpuree vinden? Maak het dan zelf met dit easy 'recept', het is namelijk zo makkelijk dat je het nauwelijks een recept kunt noemen! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 10 minuten
Ingrediënten
2 el.

olijfolie

1

middelgrote ui, geraspt

800 g

pompoenpuree

1 L

groentebouillon

120 mL

(plantaardige) room 

2 tl.

pumpkin pie spice (of speculaaskruiden)

3/4 tl.

zout

optioneel: pompoenpitten ter garnering

Bereidingswijze
  1. Verwarm een sauspan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui tot hij zacht wordt, ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg de resterende ingrediënten toe en roer ongeveer 3 minuten, tot de soep begint te pruttelen. 
  3. Schep de soup in kommen en serveer eventueel met pompoenpitten.

Bewaar de soep tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Bron: Good Housekeeping

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega