Gegrilde miso-aubergine
Een van onze favorieten van de kaart van De Japanner.

Tosao van Coevorden, chef-kok en eigenaar van De Japanner in Amsterdam, leerde de Japanse keuken van zijn moeder. Hij schreef De Bijbel van de Japanse keuken, een naslagwerk met alle geheimen van de Japanse keuken. We delen een van onze favorieten: aubergine, gegrild met miso, ofwel 'Nasu Dengaku'.
Probeer ook eens de gyoza met kimchi en tofu van De Japanner, of de okonomiyaki met kool en spek uit De Bijbel van de Japanse keuken.
aubergines
Sojaolie, om te bakken
misosaus*
witte sesamzaadjes
lente-ui, in ringen
Keukenpapier
Frituurpan of diepe pan
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Snij de aubergines over de lengte doormidden. Snij een dunne plak van de schil af, zodat ze goed plat kunnen liggen. Kerf de aubergine aan de snijkant kruislings in.
- Verhit de sojaolie tot 180 °C. Frituur de aubergine circa 2 minuten. Neem de aubergine uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrijk de aubergine met de misosaus. Rooster de aubergine nog circa 5 minuten in het midden van de oven.
- Leg de aubergine op een bord en garneer met de witte sesamzaadjes en de lente-ui.
* Je vindt de misosaus in De Bijbel van de Japanse keuken op pagina 94. Op internet zijn eventueel alternatieven te vinden.
De Bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden
Carrera Culinair
€ 31,99