Kimchi van gefermenteerde kool, rettich en wortel

Met ramensoep of bibimbap: deze Koreaanse klassieker van Kim Chi Wow stelt niet teleur.

Kimchi recept Kim Chi Wow
GEOLEEGetty Images

Ken je Kim Chi Wow nog? Bij het Koreaanse restaurant draaide alles om – ja echt – kimchi en je scoort er lekkere bibimbap. Als het aan hen ligt, zit heel Nederland straks aan de kimchi. En als het aan ons ligt ook. Want de gezondheidsvoordelen zijn reuze. Lees hier waarom we massaal aan de kimchi moeten

Kim Chi Wow deelt hun traditionele recept voor de allerbeste kimchi met ons. Heb je even? Want voordat je je vork in dat übergezonde voedsel kan steken, gaat er wel wat tijd overheen. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 20 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 45 minuten
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
Voor twee flinke potten kimchi
2

Chinese kolen

200 g

rettich

200 g

wortel

8

stengels bosui

12

tenen knoflook

40 g

verse gember

2

sjalotten

120 g

chilivlokken

120 g

suiker

100 mL

rijstazijn

50 g

vissaus of miso, mocht je voor veganistisch willen gaan

Extra

Een grote bak of pan 

Gesterilliseerde inmaakpotten van 2 liter

Bereidingswijze
  1. Dit recept is gebaseerd op 2 Chinese kolen die 24 uur in een bad met zout water moeten weken. Voor 1 liter water gebruik je 100 gram zout. Gewoon keukenzout is prima. De kolen moeten volledig ondergedompeld zijn. 
  2. Na het weken spoel je de kolen af en laat je ze uitlekken. Het overige vocht kun je er voorzichtig uitknijpen, zonder dat je de bladeren scheurt. Ze moeten goed droog zijn als je ze gaat insmeren met de zelfgemaakte pasta.
  3. Na het uitlekken snij je de kolen doormidden en de halve kolen snij je vervolgens in 5 stukken (afhankelijk van hoe groot je de chunks wilt hebben). 
  4. Voor de kimchipasta meng je de sjalotten, gember, knoflook, suiker, rijstazijn, chilivlokken en de miso of vissaus in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  5. Snij de rettich en wortel in dunne reepjes en voeg deze toe aan de pasta. Snij de bosui in stukjes en voeg ook deze toe.
  6. Smeer de bladeren van de kool in met de pasta.
  7. Stop de kool in een inmaakpot à 2 liter en laat je hem 24 uur buiten de koeling staan. Daarna gaat hij nog voor minimaal 3 dagen de koeling in. Je kunt hem na 3 dagen al eten, maar volgens Kim Chi Wow is hij na 14 dagen het lekkerst.

 

Waarmee eet je kimchi?

Kimchi is multi-inzetbaar en past bij heel veel verschillende gerechten. Eet het bij rijst en dumplings of gooi het door een wokgerecht of ramensoep. Dit zijn slechts een paar ideeën, he? Want je kunt er alle kanten mee op. Zelfs op een burger of een tosti is kimchi erg lekker en zorgt het voor een Koreaanse smaakexplosie in je mond.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega