Watermeloen met burrata en basilicum

Het succes bij het grillen van watermeloen zit ’m in het goed op een rekje laten drogen en ’m op goed hoge temperatuur grillen.

Watermeloen burrata basilicum
Archief Elle Eten

Het succes bij het grillen van watermeloen zit ’m in het goed op een rekje laten drogen en ’m op goed hoge temperatuur grillen. Pas op, want als de suikers eenmaal van het vuur proeven, gaat het razendsnel. Een recept uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

watermeloen, met weinig pitten

200 mL

olijfolie

50 mL

balsamicoazijn

600 g

burrata

1

bos basilicum, alleen de blaadjes

Maldon-zout of fleur de sel

grof gemalen peper

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Snij de watermeloen in platte plakken. Verwijder de schil, dep droog en laat een uur op een rekje of rooster drogen, het liefst in de koelkast. Zorg dat de plakken helemaal vrij liggen, dus nietop elkaar.
  2. Gril de plakken watermeloen 8 minuten, draai ze om en gril ze nog 6 minuten.
  3. Meng (schud) ondertussen de olijfolie en balsamicoazijn in een klein flesje.
  4. Leg de watermeloen op borden. Leg de burrata op de watermeloen en besprenkel met de vinaigrette (die je geregeld blijft schudden in het flesje). Breng op smaak met zout en peper en garneer met het basilicum.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van BBQ