Dit zijn de lekkerste groenten voor in je baksels

Dat wordt snoepen met extra vitaminen.

Homemade chocolate brownies shot from above
fcafotodigitalGetty Images

Een worteltaart of pompoencake is genieten geblazen, maar zou je ook bezwijken bij een bonenbrownie? Bakken met groenten klinkt niet direct lekker, maar dat is het wel. Benieuwd? Gooi dan niet direct een hand spruiten door je cakebeslag. Om fouten te voorkomen, zetten we de beste bakgroenten op een rijtje.

Wortel

Natuurlijk, de wortel. Misschien wel het bekendste bakgroen van het stel. Deze stengel is lekker zoet en daardoor perfect geschikt in - om maar een voorbeeld te noemen - een worteltaart. Een goede opstap voor beginnende groentebakkers.

Zoete aardappel

Over zoet gesproken: bij deze pieper zit het al in de naam. Gekookt is de zoete aardappel zacht en dus makkelijk te mixen door je beslag. En door zijn zoete smaak is-ie niet alleen gezond, maar ook nog eens een goede vervanger voor geraffineerde suikers. Je kunt er ook karamel van maken.

Pompoen

In diezelfde categorie valt de pompoen. Dit ingrediënt werkt het fijnst in pureevorm. Hoe je zo’n pompoenpuree maakt, dat lees je hier >

Bieten

Klaar met die traditionele gele cake? Wat rode biet fleurt de boel helemaal op. Door z’n felle kleur maakt-ie elk baksel knalroze. Daarnaast bevatten bieten ook een flinke portie ijzer. Niet alleen mooi dus, maar ook nog een gezond.

Courgette

Deze groene rakker is niet super smaakvol, maar wel geschikt om mee te bakken. Omdat de smaak niet te overheersend is, kun je courgette goed gebruiken om stiekem meer groenten in je baksels te verstoppen. In taart bijvoorbeeld. Lekker gezond snoepen dus.

Rabarber

Rabarber geeft je cakes en crumbles een friszure twist. Deze sappige stengels zijn lekker in vrijwel alles en mocht je wat over hebben, maak er dan gewoon compote van.

Avocado

Het lijkt misschien gek, maar avocado wordt vaak gebruikt als de veganistische vervanger voor boter. Ook bij niet-vegans zijn de zoete avocadorecepten in trek. Het groene spul bevat namelijk een stuk minder calorieën dan andere vette bakproducten.

Bonen

Hot in Japan: bakken met bonen. De Japanners verwerken de peulvruchten maar al te graag in zoete snacks. En dat is niet gek, want die dingen zijn best zoet van smaak. Dus doe eens gek en maak een bonenbrownie. Heb jij je dagelijkse portie peulen ook weer binnen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips