Lamsgehaktballetjes met orzo

Sergio Herman: 'Hier moet je niet over lullen, die moet je gewoon maken.'

image
Sergio Herman

Bij bijna al Sergio Hermans gerechten hoort een verhaal, maar bij deze lamsgehaktballetjes geldt, vindt hij: Hier moet je niet over lullen, die moet je gewoon maken.'

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor de lamsgehaktballetjes
800 g

lamsgehakt

2

takjes tijm, de blaadjes gerist

2

teentjes geperste knoflook

1

gesnipperde zoete ui

100 mL

room

1

citroen (rasp)

1 tl.

gemalen komijn

1

ei

2 el.

panko

Voor de saus
1

scheut olijfolie

1

teentje knoflook in plakjes gesneden

1 el.

gehakte verse salie

100 mL

kippenfond

100 mL

lamsjus of vleesjus

2

gepelde tomaten in brunoise gesneden

1

verse chilipeper

1 tl.

gemalen komijn

300 g

gekookte orzo (Griekse pasta)

3 el.

zachte schapenkaas

1 el.

gehakte bladpeterselie

1

klontje gezouten boter

1

citroen

1

stuk Pecorino kaas

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten goed samen en vorm balletjes. Bak de balletjes aan in olijfolie en voeg de knoflook en salie toe. Blus met de kippenfond en lamsjus en warm op. Voeg de tomaten, chilipeper en komijn toe en laat 4 á 5 minuutjes mee stoven. Voeg de Griekse pasta toe en warm op. Doe het grootste deel van de schapenkaas erbij en meng goed. Roer de bladpeterselie met een klontje gezouten boter onder het geheel. Werk af met rasp van 1 citroen, rasp van pecorino en nog wat schapenkaas.

Orzo is een pastasoort in de vorm van rijst. Het betekent letterlijk ‘gerst’ en wordt veel in de Italiaanse, Griekse en Arabische keukens gebruikt. Orzo doet het goed in soepen, maar is ook zeer lekker bij stoofgerechten, bijvoorbeeld in de plaats van couscous.

Uitgeverij Minestrone
Wat kost dat? 29,50
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees