Chicken fajita bowl met bloemkoolrijst

Want een dieet zonder Mexicaans houden we niet lang vol.

bloemkoolrijst-kip-fajita-bowl
Karly Campbell
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
450 g

kipfilet

3

paprika’s, in repen

1

zoete ui, in halve ringen

1 el.

extra virgine olijfolie

2 tl.

chilipoeder

2 tl.

paprikapoeder

2 tl.

komijnpoeder

1

teen knoflook

1 tl.

zout

680 g

bloemkoolrijst

40 g

verse koriander, gehakt

2 el.

citroensap

Geraspte kaas, zure room en avocado om erbij te serveren

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven tot 200 graden Celcius. Leg de kipfilet op de helft van een bakplaat en leg de paprika’s en ui op de andere helft. Druppel olijfolie over de kip en groentes.

2. Doe het chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, de knoflook en het zout in een klein kommetje en roer door elkaar. Strooi het mengsel over de kip en groentes en draai ze om zodat alle kanten bedekt worden. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven tot de kerntemperatuur van de kip 77 graden Celcius is en de groentes geroosterd zijn na zo’n 30 minuten.

3. Bereid intussen de bloemkoolrijst volgens de verpakking of gebruik ons basisrecept voor bloemkoolrijst. Doe vervolgens de koriander en het limoensap erbij.4. Serveer de kip en groentes over de bloemkoolrijst heen in kommetjes en garneer met kaas, zure room en avocado.

Receptuur door Karly Campbell, via Delish

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees