Chicken fajita bowl met bloemkoolrijst
Want een dieet zonder Mexicaans houden we niet lang vol.

kipfilet
paprika’s, in repen
zoete ui, in halve ringen
extra virgine olijfolie
chilipoeder
paprikapoeder
komijnpoeder
teen knoflook
zout
bloemkoolrijst
verse koriander, gehakt
citroensap
Geraspte kaas, zure room en avocado om erbij te serveren
1. Verwarm de oven tot 200 graden Celcius. Leg de kipfilet op de helft van een bakplaat en leg de paprika’s en ui op de andere helft. Druppel olijfolie over de kip en groentes.
2. Doe het chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, de knoflook en het zout in een klein kommetje en roer door elkaar. Strooi het mengsel over de kip en groentes en draai ze om zodat alle kanten bedekt worden. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven tot de kerntemperatuur van de kip 77 graden Celcius is en de groentes geroosterd zijn na zo’n 30 minuten.
3. Bereid intussen de bloemkoolrijst volgens de verpakking of gebruik ons basisrecept voor bloemkoolrijst. Doe vervolgens de koriander en het limoensap erbij.4. Serveer de kip en groentes over de bloemkoolrijst heen in kommetjes en garneer met kaas, zure room en avocado.
Receptuur door Karly Campbell, via Delish
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!