Klassieke vegetarische Japanse ramen
Uit Vegabijbel van Isabel Boerdam.

Isabel Boerdam, Vegabijbel
'Dit is de klassieker van mijn collega Lieske, een ramenfanaat. Samen maakten we een hele serie ramenrecepten,' aldus Isabel Boerdam.
Porties:
4
Kooktijd:
0
uur
30
minuten
Totale Tijd:
0
uur
30
minuten
Ingrediënten
375
g
tofu, in blokjes
4
el.
hoisinsaus
1
paksoi
300
g
gemengde paddestoelen, grof gesneden
4
porties ramennoedels
2
L
paddestoelenbouillon
100
g
taugé
4
eieren, gekookt
4
el.
norivlokken
2
el.
zwarte sesamzaadjes
Zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Doe de tofublokjes in een bakje samen met de hoisinsaus en laat marineren tot later gebruik.
- Verwijder de onderkant van de paksoi en spoel de stronken af onder koud water. Snij het groen van de paksoi en de witte stronken in reepjes.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de paddestoelen. Zet de gebakken paddestoelen apart en verhit nogmaals wat olie in de pan. Bak de gemarineerde tofublokjes 4 minuten op middelhoog vuur.
- Kook intussen de ramennoodles ongeveer 2 minuten in kokend water (niet in de bouillon!). Giet af en spoel af met koud water. Zet apart tot later gebruik.
- Verhit in een kookpan de paddenstoelenbouillon op middelhoog vuur tot net tegen het kookpunt.
- Maak intussen de borden op door de ramen, gebakken paddestoelen, tofublokjes, paksoi en taugé over de kommen te verdelen. Pel de eieren en snijd doormidden. Plaats in elke kom 2 helften.
- Giet tot slot de bouillon in de kommen. Garneer met de norivlokken en zwarte sesamzaadjes.
Marineer de tofublokjes alvast 1 dag van tevoren zodat de tofu alle smaken van de marinade goed kan opnemen.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io