Klassieke vegetarische Japanse ramen

Uit Vegabijbel van Isabel Boerdam.

japanse-ramen-vegetarisch
Isabel Boerdam, Vegabijbel

'Dit is de klassieker van mijn collega Lieske, een ramenfanaat. Samen maakten we een hele serie ramenrecepten,' aldus Isabel Boerdam. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
375 g

tofu, in blokjes

4 el.

hoisinsaus

1

paksoi

300 g

gemengde paddestoelen, grof gesneden

4

porties ramennoedels

2 L

paddestoelenbouillon

100 g

taugé

4

eieren, gekookt

4 el.

norivlokken

2 el.

zwarte sesamzaadjes

Zonnebloemolie

Bereidingswijze
  1. Doe de tofublokjes in een bakje samen met de hoisinsaus en laat marineren tot later gebruik.
  2. Verwijder de onderkant van de paksoi en spoel de stronken af onder koud water. Snij het groen van de paksoi en de witte stronken in reepjes.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de paddestoelen. Zet de gebakken paddestoelen apart en verhit nogmaals wat olie in de pan. Bak de gemarineerde tofublokjes 4 minuten op middelhoog vuur.
  4. Kook intussen de ramennoodles ongeveer 2 minuten in kokend water (niet in de bouillon!). Giet af en spoel af met koud water. Zet apart tot later gebruik.
  5. Verhit in een kookpan de paddenstoelenbouillon op middelhoog vuur tot net tegen het kookpunt.
  6. Maak intussen de borden op door de ramen, gebakken paddestoelen, tofublokjes, paksoi en taugé over de kommen te verdelen. Pel de eieren en snijd doormidden. Plaats in elke kom 2 helften.
  7. Giet tot slot de bouillon in de kommen. Garneer met de norivlokken en zwarte sesamzaadjes.

Marineer de tofublokjes alvast 1 dag van tevoren zodat de tofu alle smaken van de marinade goed kan opnemen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega