Wellington met stilton, snijbiet en walnoten

Een fantastisch feestelijk gerecht voor vegetariërs.

vegetarische wellington
Gareth Morgans

Een geweldig kerstgerecht voor niet-vleeseters, deze wellington. Meestal is stilton gemaakt met vegetarisch stremsel, maar check het als je het zeker wilt weten.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Kooktijd: 0 uur 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
12

sjalotten, gepeld

25 g

boter

100 g

walnoten, grof gehakt

200 g

stilton, verbrokkeld

1 el.

tijmblaadjes

500 g

snijbiet, zonder stugge stelen en in fijne reepjes

500 g

bladerdeeg

1

ei, losgeklopt

Bereidingswijze
  1. Bak de sjalotten in 15 min op laag vuur zacht en bruin in de helft van de boter. Schep ze dan in een kom om met de walnoten, kaas en tijm.
  2. Blancheer de snijbiet 1 min en laat goed uitlekken. Doe de reepjes dan met de rest van de boter, wat zout en versgemalen peper in de sjalotbakpan. Bak de snijbiet in 1-2 min iets droger en schep dan door het sjalotmengsel. Laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante lap van 35 cm. Snij de lap doormidden. Schep de vulling als een flinke berg op een lap bladerdeeg. Kwast de randen in met ei. Leg de tweede deeglap erop en druk het pakket rondom stevig dicht. Snij het deeg bij en druk de randen wat platter. Snij wat inkepingen in de bovenkant en decoreer met wat overgebleven bladerdeeg. Kwast het deeg rondom in met ei en bak het pakket in 40 min knapperig en goudbruin.

Fotografie Gareth Morgans/Imsyndo - receptuur Lulu Grimes - bewerking/receptuur Ingrid van Koppenhagen

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder