Herfstrecepten: 8x paddestoelen

Lekker zwammen!

wat-te-eten-pasta
Remko Kraaijeveld

Lekker zwammen! We zetten 8 herfstrecepten met eekhoorntjesbrood, champignons, cantharellen en morieljes voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Romige paddestoelensoep
Archief Elle Eten

Paddestoelen, crème fraîche en truffelolie; wat wil je nog meer? Deze romige soep is absoluut troostend als je binnen zit. Geloof ons maar gewoon als we zeggen dat dit de lekkerste paddestoelensoep is die er bestaat.

2 Pie met pompoen en paddenstoelen
Fotografie Carlfried Verwaayen - Styling Marjolein Vonk - Food styling Claartje Lindhout - Recepten Tal Maes

Als herfst een taart zou zijn, dan was dít het resultaat. Probeer dit hartige taartje met pompoen en paddestoelen. Serveer met knolselderijpuree en salade. Indruk op je gasten: check.

3 Pannenkoekjes met eekhoorntjesbrood
Fotografie Carlfried Verwaayen - Styling Marjolein Vonk - Food styling Claartje Lindhout - Recepten Tal Maes

Voor de liefhebber: dit zijn pannenkoeken, maar dan anders. Zeg maar, de sjieke variant van de old school pannenkoek. Met pancetta en maplesyrup is het één en al smaaksensatie daar in je mond. Dit wil je.

4 Parelhoen met morieljes
Archief Elle Eten

Met parelhoen, gedroogde morieljes en witte port is dit een wild gerecht. Misschien alvast een idee voor kerst? Lekker met aardappelpuree.

5 Pappardelle, paddestoelen en beurre noisette met porcini
Remko Kraaijeveld

Bij deze pappardelle staat gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) in de hoofdrol. En dat zijn geweldige smaakbommen. Welke paddestoel de bijrol krijgt, is helemaal aan jou. Cantharellen of shiitake: dit gerecht is hoe dan ook een herfstknaller

6 Tarte Tatin van pompoen met vanille-cantharellen en krokante hazelnoten
Remko Kraaijeveld

Deze Tarte Tartin is kruidig en warm. Serveer er de intense paddestoelenjus met cacao bij. Je kunt hem ook langer van tevoren maken. Als het feest begint bak je 'm 10 minuten voor het serveren af in de oven.

7 Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst

Net zo romig als de echte variant, maar met bloemkoolrijst wel een stuk gezonder dan risotto. Probeer 't eens uit en je zult zien: geen teleurstellingen. Beloofd.

8 Tajine van kikkererwten, spruiten en kastanjes
Fotografie: Jeroen Niezen – receptuur & foodstyling: Claartje Lindhout

Vegetarische tajines for the win! En misschien nog leuker: je maakt deze tajine van kikkererwten, spruiten en kastanjes vliegensvlug. Binnen twintig minuten staat je vega stoof al op tafel.

Advertentie - Lees hieronder verder