Misosoep

Deze zachte Japanse bouillon is gemaakt van gedroogd zeewier: kombu. Kombu is verkrijgbaar in de Aziatische toko.

miso soep maken
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

pakje gedroogd kombuzeewier, circa 25 g

1 el.

sake, Chinese Shoaxing rijstwijn (te koop bij de toko) of droge sherry

1/2 tl.

geraspte verse gember

2 tl.

suiker

2 el.

misopasta

Eventueel

zachte tofu

lenteui

paddenstoelen of shiitake

Bereidingswijze
Bereiding

Doe het zeewier in een soeppan met 1 l water. Breng het water langzaam aan de kook en haal de pan vervolgens van het vuur. Dek de pan af met het deksel of een theedoek en laat het 5 minuten trekken. Haal het zeewier na 5 minuten uit de pan en gooi het weg. Voeg vervolgens de sake, rijstwijn of sherry, suiker en gember toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de misopasta toe. Blijf roeren tot de pasta helemaal is opgelost.

De bouillon is nu klaar. De miso soep kun je vullen met ingrediënten naar keus. Vaak wordt er lente-ui en zachte tofu aan de soep toegevoegd. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook paddenstoelen of reepjes kombu aan toevoegen. Voeg de ingrediënten naar keus toe aan de miso soep en verhit de soep al roerend 2 minuten zachtjes, maar laat de soep niet koken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega