8x recepten voor koken met kliekjes

Kliekjesdag hoeft niet saai te zijn.

restjes-recepten-kliekjes
Rua CastilhoGetty Images

Droog brood, overrijpe bananen of overgebleven groenten? Zonde om weg te gooien. Met deze acht recepten kun je je restjes nog gewoon gebruiken én hoeft kliekjesdag nooit meer saai te zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Snelle tomatensalade met komkommer en cannellini-bonen
Rua CastilhoGetty Images

Een half blikje bonen over? In deze lekkere, snelle salade kun je niet alleen je bonen, maar ook de overgebleven tomaten kwijt.

2 Supertosti met verse kruiden
peredniankinaGetty Images

Ook je droge brood kan nog gered worden. Gooi de sneetjes even tussen het tosti-ijzer met deze kruidige tostivariatie.

3 Crostini met trostomaat
Angus FergussonGetty Images

Heb je een stokbrood waarmee je iemands hersenen zou kunnen inslaan? Geen zorgen, met dit recept kun je hem nog gewoon gebruiken en maak je een snack voor ieder moment.

4 Smoothie met grapefruit, banaan en havermout
Arx0ntGetty Images

Overrijpe, bruine bananen eten we liever niet. Toch hoef je de laatste bananen niet zomaar weg te gooien. Gebruik ze in plaats daarvan in deze frisse, zoete smoothie met grapefruit en havermout.

5 Basispizza
Alberto BogoGetty Images

Halve groenten over? Doe ze op een pizza. Met dit basis recept voor pizza kun je al je groenten kwijt en vooral lekker variëren. Voor geroosterde groenten, kun je ze even op de grill leggen.

6 Pittige chips van boerenkool
jenifotoGetty Images

Boerenkool hoef je echt niet alleen voor stamppot te gebruiken. Met dit recept maak je makkelijk en snel een gezonde snack voor onderweg.

7 Breakfast Bowl met zilvervliesrijst, quinoa, chocolade, fruit en kruiden
Westend61Getty Images

Altijd net te weinig rijst over voor nog een bord vol? Vanaf nu hoef je die laatste lepels rijst niet meer weg te gooien. Zet een bakje met de restjes in de koelkast en gebruik het de volgende dag als ontbijt met dit recept.

8 Geroosterde bloemkoolsteaks met tahin en za'atar
violletaGetty Images

Van je laatste restjes bloemkool maak je deze Oosterse groentesteaks. Op een pitabroodje met tahin en za’atar creëer je alsnog een bijzondere maaltijd.

Advertentie - Lees hieronder verder