Geroosterde bloemkoolsteaks met tahin en za'atar

De Oosterse variant op de klassieke bloemkool met kaassaus.

bloemkool
Remko Kraaijeveld
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

middelgrote bloemkool

6 el.

Midden-Oosterse tahin van ongeroosterde sesamzaadjes (bijv van Chtoura Garden of Al Arz)

4 el.

citroensap

1/2

teentje knoflook

4 el.

za'atar

olijfolie, om te roosteren

warm pitabrood, bij het serveren

Extra

ruime ovenschaal of braadslede

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Verwarm de oven tot 220˚C. Ontdoe de bloemkool van het blad en het onderste deel van de stam en snij in duimdikke plakken.

Leg in de braadslede, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met zout. Hussel de plakken in de olie, zodat ze overal bedekt zijn met een laagje vet.

Zet de bloemkool in de oven en rooster 15 min tot de steaks bruin beginnen te worden, keer ze en rooster nog eens 15 min tot ze beetgaar zijn. Giet tussentijds nog wat olie over de bloemkool als die te droog oogt.

Doe de tahin in een kom en meng met het citroensap en 6 el water. Rasp er met een fijne rasp de knoflook boven en meng door de saus. Proef en breng evt op smaak met een snufje zout.

Serveer de steaks met de saus en bestrooi met za’atar. Geef er warm pitabrood bij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega