Tarte Tatin van tomaat
Ook hartige tarte tatin is heerlijk, denk aan deze variant met tomaat!

boter
olijfolie
middelgrote tomaten, gehalveerd
versgemalen zwarte peper, zout
balsamicoazijn
suiker
plakjes kant-en-klaar bladerdeeg
Extra: met bakpapier beklede ovenschaal
Smelt de boter samen met de olijfolie. Leg de tomaten met snijkant naar boven in de boter. Breng op smaak met zout en peper en bak ze 5 min op middelhoog vuur. Voeg balsamico-azijn toe en schep de suiker naast de tomaten erbij, schud de pan even heen en weer. Laat nu zonder deksel op laag vuur 20 min zachtjes doorkoken. Keer de tomaten af en toe om.
Verwarm de oven voor op 210°C. Leg de tomaten erop met de ronde kant naar beneden in de ovenschaal. Bekleed ze met deeg, druk de randen naar beneden, prik in met een vork. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak de taart Tatin in 25-30 min goudbruin en gaar. Keer om op een schaal en serveer direct.
Variatie: Liever kleine taartjes? Reken dan een halve tomaat pp. Houd dan ook een kortere baktijd aan, zo’n 15-20 min.