8 dingen die je nooit in de magnetron mag doen

Heb je wel eens de grote fout gemaakt door een rauw ei in de magnetron te verwarmen? Oei, dat is niet zo verstandig.

eten nooit in magnetron opwarmen
Getty Images

Eieren

Als je een rauw ei met schaal in de magnetron doet, wordt de druk zo hoog dat 'ie ontploft. Dan heb je helaas én geen scrambled eggs én een heel vieze magnetron. Boenen dus. Een ei pocheren in de magnetron kan wel.

Water

Aan verwarmd water uit de magnetron kun je nare brandwonden overhouden. Tijdens het verwarmen in de magnetron vormt het water geen bubbels die het water enigszins laten afkoelen. Dus voortaan gewoon in de waterkoker of op het vuur. Dat is het verstandigst.

Bevroren vlees

Wanneer je vlees, bijvoorbeeld in alle haast een bevroren hamburger, in de magnetron stopt, wordt het er een feest voor bacteriën. De buitenkant gaart terwijl het midden ijskoud blijft. Als je vlees uit de vriezer wilt gebruiken, kun je het 't beste een nacht in de ijskast leggen. Dan kun je het de volgende dag bakken en opeten. Wil je het toch snel laten ontdooien, verwarm het dan au bain marie - in een warm badje dus.

Vers fruit

Helaas kun je de magnetron niet gebruiken om jam te maken. Mocht je het willen proberen, wij waarschuwen: druiven spatten uit elkaar als je ze in de magnetron stopt, appels storten in en rozijnen gaan in rook op.

Aluminiumfolie

Misschien dat je dit al een keer hebt meegemaakt, want zelfs als je een inimini stukje laat zitten op je eten lijkt het alsof het onweert in je magnetron. Oppassen dus.

Rode peper

Met de peper zelf gebeurt niet zoveel, maar als je de deur van de magnetron opendoet staan je ogen en keel gegarandeerd in brand. Au!

Papieren zak

Zo’n zak kan makkelijk vlam vatten en door het verwarmen komen er giftige stoffen vrij. Je kunt het eten beter uit de zak halen en op een bord leggen om te verwarmen.

Bladerdeeg

De buitenkant wordt slap en de binnenkant gloeiend heet. Doe gebak met bladerdeeg in de oven. Dan blijft het bladerdeeg knapperig en de vulling smeuïg, precies zoals je het hebben wilt.

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips