8 dingen die je nooit in de magnetron mag doen

Heb je wel eens de grote fout gemaakt door een rauw ei in de magnetron te verwarmen? Oei, dat is niet zo verstandig.

Magnetron eten tips
Getty Images

Eieren

Als je een rauw ei met schaal in de magnetron doet, wordt de druk zo hoog dat 'ie ontploft. Dan heb je helaas én geen scrambled eggs én een heel vieze magnetron. Boenen dus.

Water

Aan verwarmd water uit de magnetron kun je nare brandwonden overhouden. Tijdens het verwarmen in de magnetron vormt het water geen bubbels die het water enigszins laten afkoelen. Dus voortaan gewoon in de waterkoker of op het vuur. Dat is het verstandigst.

Dit kun je juist wél heel goed in de magnetron doen >

Bevroren vlees

Wanneer je vlees, bijvoorbeeld in alle haast een bevroren hamburger, in de magnetron stopt, wordt het er een feest voor bacteriën. De buitenkant gaart terwijl het midden ijskoud blijft. Als je vlees uit de vriezer wilt gebruiken, kun je het 't beste een nacht in de ijskast leggen. Dan kun je het de volgende dag bakken en opeten. Wil je het toch snel laten ontdooien, verwarm het dan au bain marie - in een warm badje dus.

Vers fruit

Helaas kun je de magnetron niet gebruiken om jam te maken. Mocht je het willen proberen, wij waarschuwen: druiven spatten uit elkaar als je ze in de magnetron stopt, appels storten in en rozijnen gaan in rook op.

Zelf jam maken? Dat doe je zo >

Aluminiumfolie

Misschien dat je dit al een keer hebt meegemaakt, want zelfs als je een ieniemienie stukje laat zitten op je eten lijkt het alsof het onweert in je magnetron. Oppassen dus.

Maar! We hebben wel 8 andere hacks met aluminiumfolie >

Rode peper

Met de peper zelf gebeurt niet zoveel, maar als je de deur van de magnetron opendoet staan je ogen en keel gegarandeerd in brand. Au!

Papieren zak

Zo’n zak kan makkelijk vlam vatten en door het verwarmen komen er giftige stoffen vrij. Je kunt het eten beter uit de zak halen en op een bord leggen om te verwarmen.

Tomatenzak

Omdat de tomatenpuree de belletjes een tijd vasthoudt en uiteindelijk opeens loslaat ontploft het. Meneer Wateetons legt het hier stap voor stap voor je uit waarom je tomatensaus beter op het vuur kunt opwarmen.

Bladerdeeg

De buitenkant wordt slap en de binnenkant gloeiendheet. Doe gebak met bladerdeeg in de oven. Dan blijft het bladerdeeg knapperig en de vulling smeuïg, precies zoals je het hebben wilt.

Bron: Delish

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips