Eieren
Als je een rauw ei met schaal in de magnetron doet, wordt de druk zo hoog dat 'ie ontploft. Dan heb je helaas én geen scrambled eggs én een heel vieze magnetron. Boenen dus. Een ei pocheren in de magnetron kan wel.
Water
Aan verwarmd water uit de magnetron kun je nare brandwonden overhouden. Tijdens het verwarmen in de magnetron vormt het water geen bubbels die het water enigszins laten afkoelen. Dus voortaan gewoon in de waterkoker of op het vuur. Dat is het verstandigst.
Bevroren vlees
Wanneer je vlees, bijvoorbeeld in alle haast een bevroren hamburger, in de magnetron stopt, wordt het er een feest voor bacteriën. De buitenkant gaart terwijl het midden ijskoud blijft. Als je vlees uit de vriezer wilt gebruiken, kun je het 't beste een nacht in de ijskast leggen. Dan kun je het de volgende dag bakken en opeten. Wil je het toch snel laten ontdooien, verwarm het dan au bain marie - in een warm badje dus.
Vers fruit
Helaas kun je de magnetron niet gebruiken om jam te maken. Mocht je het willen proberen, wij waarschuwen: druiven spatten uit elkaar als je ze in de magnetron stopt, appels storten in en rozijnen gaan in rook op.
Aluminiumfolie
Misschien dat je dit al een keer hebt meegemaakt, want zelfs als je een inimini stukje laat zitten op je eten lijkt het alsof het onweert in je magnetron. Oppassen dus.
Rode peper
Met de peper zelf gebeurt niet zoveel, maar als je de deur van de magnetron opendoet staan je ogen en keel gegarandeerd in brand. Au!
Papieren zak
Zo’n zak kan makkelijk vlam vatten en door het verwarmen komen er giftige stoffen vrij. Je kunt het eten beter uit de zak halen en op een bord leggen om te verwarmen.
Bladerdeeg
De buitenkant wordt slap en de binnenkant gloeiend heet. Doe gebak met bladerdeeg in de oven. Dan blijft het bladerdeeg knapperig en de vulling smeuïg, precies zoals je het hebben wilt.
Bron: Delish