Oeuf cocotte met gerookte forel en mierikswortelroom

Dit is een smakelijk ontbijt of lekker als lunch. Een eitje in een potje uit de oven.

oeuf cocotte forel
Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Marjolein Vonk - foodstyling Jankees Roggeveen, Nora Rödner assistent - receptuur Yvette van Boven
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Per ramekin
1

klontje boter

1

ruime el crème fraîche

1/2 tl.

mierikswortel of naar smaak

50 g

gerookte forel

1

ei

zout

1/2 el.

zwarte en 1 el roze peperkorrels

Extra

ramekins, 1 ovenschaal waar ze in passen  

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de oven- schaal in de oven en vul hem voor de helft met heet water. Vet het ovenschaaltje in met het klontje boter. Klop de mierikswortel door de crème fraîche. Breng op smaak met wat zout. Schep in de ramekin. Pluk de gerookte vis en leg de helft erop. Breek het eitje erboven.

Maal de zwarte peper vrij fijn en voeg op het laatst de roze peper toe zodat die alleen wat kneust. Strooi wat van de peper over het schaaltje. Zet zodra de oven op temperatuur is de eitjes in de bak heet water. Bak 10 min voor zachtgekookt, 20 min voor bijna hardgekookt. Eet de oeuf cocotte met soldaatjes.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis