Ricotta-spinazie-parmezaantaartjes

De perfecte snack of bijgerecht!

ricotta spinazie
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
100 g

zelfrijzend bakmeel

1 el.

bloem

1 tl.

bakpoeder

100 mL

boerenkarnemelk

175 g

ricotta

1

ei

1

eidooier

125 g

parmezaanse kaas, geraspt

100 g

gesmolten roomboter + boter om in te vetten

3

handjes panklare spinazie

zout en peper

Extra

2 muffinvormen (6 hollingen per vorm)

Bereidingswijze
Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roerbak de spinazie kort, breng op smaak met peper en zout en laat het op een vergiet uitlekken. Vet de muffinvormen in en bestrooi ze heel licht met bloem. Zeef het bakmeel met het bakpoeder in een grote kom. Meng er vervolgens de karnemelk, ricotta en ei en dooier door. Meng het met een garde goed door elkaar en roer de helft van de kaas erdoor, en tenslotte de gesmolten boter. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en schep het door het beslag.

Vul de muffinvormpjes tot 1 cm onder de rand, bestrooi met de overige kaas en bak ze in het midden van de oven in ca. 35 min gaar en goudbruin.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega