Ultiem comfort food: hét recept voor mac & cheese

Niet je dag vandaag? Maak deze mac & cheese en je voelt je meteen beter!

mac and cheese
TornadoflightGetty Images

Comfort food is altijd een goed idee en al helemaal als het pasta en kaas bevat. Dit recept voor mac & cheese is groot favoriet, hartstikke makkelijk om te maken (ja écht) en je kunt er eindeloos mee variëren. Voeg wat extra groenten als broccoli, prei of doperwten toe, proteïnen als gerookte zalm, spekjes of kip en gebruik de kaas die je nog in huis hebt. 

Tip: gek op pittig? Voeg een lepeltje Engelse mosterd, mierikswortel of chili flakes toe. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 6
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
Voor de mac and cheese
400 g

pasta (macaroni, schelpjes, fusili, strikjes, wat je maar lekker vindt)

40 g

ongezouten roomboter 

40 g

bloem

1

snufje nootmuskaat

500 mL

volle melk

150 g

geraspte kaas (het liefst een mix van jonge en belegen, oude, gruyère of cheddar kaas

Zwarte peper naar smaak

Voor de krokante topping
30 g

paneermeel of broodkruim

30 g

pittige kaas, geraspt

Zwarte peper naar smaak

Optioneel: chili flakes naar smaak

Bereidingswijze
  1. Kook de pasta 2-3 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven. Spoel de pasta onder koud water af. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Bak de roux een paar minuten. 
  3. Breng op smaak met zwarte peper en nootmuskaat. Voeg in delen de melk toe. Roer tussendoor en voeg pas een volgend deel toe als de vorige volledig is opgenomen en niet klontert. Ga zo door tot alle melk op is. Je hebt nu béchamelsaus. 
  4. Roer de kaas door de béchamelsaus en verwarm tot de saus mooi dik en romig is. Proef en breng eventueel extra op smaak. 
  5. Meng de pasta door de kaassaus. Verdeel de pasta met kaas over een ingevette ovenschaal. 
  6. Meng de ingrediënten voor de topping en verdeel deze over de pasta. Bak de mac and cheese 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant krokant is. 
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega