Op deze manier kun je cake het allerlangst bewaren

Mits je cake cravings het niet overnemen dan.

Lemon loaf cake with candied lemon slices.
Getty Imageswmaster890

Geef toe: er gaat niks boven verse cake uit de oven. Vaak is je baksel al op, voor hij überhaupt is afgekoeld. Heb je – in een zeldzaam geval – toch een stuk uit je mond kunnen sparen, dan blijft-ie zo het allerlangste goed.

Zelfgemaakte cake bewaren

Wat je ook doet, zet je cake nooit in de koelkast. Door de lage temperatuur droogt de taart supersnel uit. Het aanrecht is de plek waar je jouw baksel het best bewaard. Strak verwikkeld in vershoudfolie houdt hij het hier één week vol. Is plastic niet je ding? Dan is een afsluitbare opbergdoos een duurzaam alternatief. Zorg in beide gevallen dat je cake goed is afgekoeld voor je hem opbergt. Hiermee kun je eventuele condensatie voorkomen.

Gesneden taart

Een aangesneden cake is andere koek. Want gaat de eerste plak eraf, dan is hij – zonder enige maatregel – zo uitgedroogd. In het geval dat je taart is versierd met botercrème, kun je dit gebruiken om het gat te dichten. Een kale cake bescherm je door hem te bedekken met een strak stuk folie. Ook kun je met cocktailprikkers een boterham tegen de open wond aanplakken. Een EHBO-cursus komt hier wel van pas.

Uitzondering

In het geval dat je cake vers fruit of slagroom bevat, is de koelkast toch de beste keuze. Deze ingrediënten bederven ongekoeld namelijk een stuk sneller. En ook nu is inpakken een pré. Anders kun je hem na een dag alweer weggooien.

Invriezen

Knalt je broek open en kun je echt niet meer, dan kun je de cake altijd nog invriezen. Wikkel hem wel goed in voor hij de diepvries in gaat. Wanneer er geen vocht of lucht bij kan, blijft hij hier maar liefst drie maanden goed. Als hij dat haalt tenminste.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips