Let op! Deze avocadosoort wil je liever niet kopen

Hebben we je aandacht? Je vindt beide soorten in de supermarkt. De ene is romig, vettig en héél lekker. De ander is een slap, waterig aftreksel van een avocado.

avocado-soort
Getty Images

In de supermarkt zie je vaak een keur aan avocado's: de ene lichtgroen en met een glad huidje, de ander donker met een bobbelige schil. Maar welke is het best?

Hass avocado

De Hass avocado herken je aan z'n ribbelige, donkere schil. Deze avocadosoort heeft veel vet en kun je goed gebruiken in romige mengsels zoals guacamole.

Florida avocado

De Florida avocado kun je herkennen aan z'n gladde, groene schil. Deze avocado is minder vettig en dus minder romig. Een harde avocado, dus. Maar het is niet enkel ellende met de Florida. Zo'n stevige avocado kan zo nu en dan best van pas komen, in een salade bijvoorbeeld. De blokjes zullen niet uit elkaar vallen als je de salade mengt.

Ook lekker: gebruik avocado eens als taco!

Conclusie

Wij gaan voor de romige Hass, al is die iets vetter (35 g per cup) dan de waterige Florida (23 g per cup). Let je op de calorieën? Dan ga je voor Florida. Let je op smaak? Dan is Hass je beste vriend.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips