Vijf kookboeken maakten dit jaar kans op de titel 'Het Gouden Kookboek 2019'. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kookboek. De vakjury bereidt voor deze wedstrijd zelf verschillende recepten. Juryleden Janny van der Heijden, Jonah Freud, Daan van der Valk, Ronald Giphart en Makkie Mulder reikten aan de vooravond van de kookboekenweek de prijs uit, er kan er ten slotte maar één de winnaar zijn. Precies op tijd voor de feestdagen, ideaal als cadeau.
Advertentie - Lees hieronder verder
1Indorock - Vanja van der Leeden
Bol.com
En de winnaar is... Indorock (Nijgh Cuisine) van Vanja van der Leeden. Voor ons al jarenlang een winnaar, met haar eerste eigen kookboek nu ook officieel bekroond.
Wij spraken op de flaptekst: 'Een pittige liefdesbetuiging aan Indonesië, vol met verrassende fusiongerechten zoals Balinese porchetta, romige jackfruitcurry en deze ayam inkung - eenmaal geproefd wil je meer. De authentieke Indonesische keuken krijgt met Indorock een smakelijke opfrisbeurt.'
Ze deed ervaring op bij El Bulli en Noma en heeft nu haar eigen restaurant NUR in Fez. In dit prachtige kookboek neemt ze je mee op culinaire reis naar Marokko.
‘Een prachtig gefotografeerd, toegankelijk kookboek van een chef die al 2 jaar op rij de prijs won van Worlds Best Moroccan Cuisine,' zegt de jury.