Met deze truc is stinkende tupperware verleden tijd

Voor als de uien in je opbergdoos hun tol beginnen te eisen.

stinkende-plastic-bakjes-tupperware
Getty Images

Tupperware is de uitkomst voor je kliekjes. Handig, maar helaas laten die pittige curry’s en uiensnippers duidelijk hun sporen na. Want laat je sterk geurende etenswaren te lang liggen, dan eindig je met stinkende plastic opbergdozen waar je de geur niet uit geschrobd krijgt. Wil je de yoghurt voor morgenochtend liever niet bewaren in een bak met knoflookgeur? Gebruik dan deze supersimpele tip.

Poreus

Waarom je tupperware zo naar voedselresten ruikt, is makkelijk te verklaren. Plastic is namelijk een poreus materiaal. Hierdoor is het niet alleen gevoelig voor sterke geuren, maar blijven bacteriën en vlekken er ook makkelijk in hangen. En gaan ze er, zelfs na goed schrobben, niet zomaar uit. Niet erg hygiënisch dus.

Krantenpapier

Wil je van die sterke geuren af? Gebruik dan krantenpapier. Prop een paar vellen papier op, stop ze in je tupperware-bak en sluit af met het bijbehorende deksel. Dit geheel laat je minstens één nacht staan. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is het verwijderen van de kranten en het afwassen van je geurloze tupperware.

Hardnekkig

Is de geur zelfs hiervoor te hardnekkig? Ga dan aan de slag met zout. Strooi een flinke hoeveelheid in je plastic bakjes en voeg heet water toe. Laat dit - ook weer - een nacht intrekken et voilà. Je tupperware ruikt weer naar helemaal niks.

Glas

Glas is - anders dan plastic - niet poreus. Wil je gefrommel met kranten en zout strooien vermijden? Kies dan voor glazen opbergboxen. Deze zijn niet gevoelig voor geur, kleurstoffen en bacteriën. Dat is makkelijk en nog hygiënischer ook.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hacks