Dit zijn de 10 beste koffiezaken van Nederland

De uitslag van 100 koffiebars in 30 dagen.

Koffiebar koffiezaak FUKU
Koffietje.nl

Een koffiemarathon. Met deze challenge wilden de koffieliefhebbers achter Koffietje.nl nog meer koffiebars in kaart en onder de aandacht brengen. Zonde om slechte koffie te drinken. Ze deelden met ons de top 10 van Nederland, in willekeurige volgorde.

Trakteren

Naast goede koffie, draait het bij Trakteren vooral om gezelligheid. Edward en Erik runnen deze koffiebar al zo’n acht jaar. Blijf trouwens lekker voor aan de bar hangen, want hier wordt aan de lopende band gelachen en slap geouwehoerd. Vinden we leuk.
> Trakteren, Jan Pieter Heijestraat 119-A, Amsterdam

Stoom013

Aan de spoorzone in Tilburg, op de oude NS-werkplaats, vind je een van de beste koffiebars in een oude wagon. De koffiebar is niet heel groot, maar wel knus en gezellig. Lukas (een van de twee eigenaren) adviseert vol passie de koffie - gebrand door Bocca uit Amsterdam - die het beste bij je past.
> Stoom013, Burgemeester Brokxlaan 6, Tilburg

Coffee Works

Vlakbij Den Haag, in Voorburg, vind je Coffee Works. Geheel onverwachts staat deze koffiebar in de top 10. Waarom? Een combinatie van goede koffie, een gepassioneerde barista, maar ook de allernieuwste La Marzocco KB90 zet deze koffiebar bovenaan iedere must-visit lijst.
> Coffee Works, Parkweg 56, Voorburg

First Things First

Het aanbod aan koffiebars in het oosten van het land is niet heel groot, maar Nijmegen is een uitzondering. Thuisbasis van het bekende Blommers én favoriet First Things First. Je moet overigens wel een stukje lopen om er te komen. De koffiebar ligt namelijk iets buiten het centrum. Naast een goede bak koffie moet je hier vooral naar toe vanwege de sfeer en uitstraling. Je zit namelijk echt pal tussen de koffie.
> First Things First, Waalbandijk 14B, Nijmegen

FUKU

FUKU is waarschijnlijk een van bekendste koffiebars in Amsterdam van de laatste tijd. In iedere koffiezaak wordt je verteld dat je hier eens naartoe moet. De reden daarvoor is tweeledig. Je drinkt er waanzinnig goede koffie, met een enorme keuze aan single origins en specials. En ten tweede: de nummer twee barista van de wereld maakt hier jouw koffie.
> FUKU, Bos en Lommerweg 136 HS, Amsterdam

Tigershark Coffee

Dat Scheveningen meer heeft dan alleen strand, een boulevard en een pier bewijst Vincent (Vinnie) Zwaan, eigenaar van Tigershark Coffee. De sfeer is, zoals je al verwacht, heel relaxed, de koffie geweldig. Die drink je er van grote namen als Shokunin (Rotterdam), White Label (Amsterdam) en Five Elephant (Berlijn).
> Tigershark Coffee, Badhuisstraat 114, Den Haag

Black & Bloom

Een dagje Groningen gepland? Dan mag een bezoek aan Black & Bloom niet ontbreken. In deze eerste specialty koffiezaak van de stad wordt de koffie met uiterste precisie gemaakt door Gerben, winnaar van de Misset Horeca Top 100 in 2016. Voor ons als koffiesnobs misschien wel dé reden om Groningen te bezoeken.
> Black & Bloom, Oude Kijk in Het Jatstraat 32, Groningen

Zwartwit Koffie

Samen met DENF Coffee is Zwartwit Koffie een van de all-time favourites van Sam. Waarom? Meng goede koffie met een dosis gezelligheid en je hebt een perfecte combinatie. Vooral op zonnige dagen moet je hier eens op het terras een kop koffie drinken. Dan weet je precies waarom.
> Zwartwit Koffie, Victoriapark 7, Eindhoven

Koffie bij Teun

Ongeveer zes jaar geleden is Teun Fransen in een klein koffiebarretje in Breda begonnen, waarna hij in 2015 de kans kreeg te verhuizen naar een grotere locatie. En wat voor een. Koffie bij Teun is heerlijk, groot, en ontzettend gezellig. Oh, en je kunt de bereiding van jouw koffie live volgen op een groot scherm achter de bar. Hoe leuk is dat?
> Koffie bij Teun, De Barones 17, Breda

Fixed Gear Coffee

Uiteraard mag Limburg niet ontbreken in deze lijst. De beste koffie in deze provincie drink je bij Fixed Gear Coffee in Valkenburg. Hier serveren ze een perfecte espresso, gebrand door White Label uit Amsterdam, gezet op een supertoffe Kees van der Westen Mirage Idrocompresso. Ben je in het zonnige zuiden? Dan mag je deze koffiezaak niet overslaan.
> Fixed Gear Coffee, Daalhemerweg 4, Valkenburg

Fun, Mouth, Drink,
Koffietje.nl

Sám Lasaroms en Roald Craenen deden afgelopen september een koffiemarathon door Nederland en bezochten maar liefst honderd verschillende specialty-koffiebars in dertig dagen. Naast deze marathon ontdekken ze zoveel mogelijk koffiebars in Nederland en Europa en schrijven erover op hun website Koffietje.nl.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland