22 Favoriete restaurants in het centrum van Amsterdam

Onze 22 lievelingsrestaurants in het centrum van Amsterdam!

bluespoon
Rinze Vegelien

Het zijn niet per definitie de nieuwste, noch de hipste restaurants, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat we er maar wat graag aanschuiven. Onze lievelingsrestaurants in het centrum van Amsterdam.

Carstens

De Hollandse keuken zoals je 'm wilt eten. Zo ongeveer álles op de kaart bij Carstens komt uit eigen land, tot aan de wijnen toe. Zijn die niet Nederlands, dan is de wijnboer dat wel. Voor niet-Amsterdammers perfect gelegen tegenover Centraal.

> Carstens, Hasselaerssteeg 1, Amsterdam


Daalder

Eigenlijk oogt het meer als een eetcafé door de prominente bar. Maar wij weten beter! Je eet er enkel een vast menu, maar chef Dennis Huwaë weet, dankzij zijn vele ervaring op hoog niveau, met alles rekening te houden.

> Daalder, Lindengracht 90HS, Amsterdam

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: dít roze café in Londen is extreem Instagrammable

Taka Zoku Shou

Onze lievelings voor ramen in het Centrum, al dan niet de hele stad. Taka maakt niet alleen ramen in waanzinnige bouillon, maar ook okonomiyake, een Japanse pannenkoek.

> Taka Zoku Shou, Tweede Anjeliersdwarsstraat 9, Amsterdam

Bluespoon

We zijn dol op zowel brunch als diner bij Bluespoon. Chef Sander Bierenbroodspot kookt met respect voor producten en volgens de no-waste gedachte, het personeel is betrokken. Opvallend: de bijpassende cocktail bij het menu en de kaas achteraf. Die wordt op wel heel bijzondere wijze geserveerd...

> Bluespoon, Prinsengracht 587, Amsterdam

Xampanyeria Centra

Midden op de Wallen en toch niet overspoeld door toeristen. Bij Xampagneria Centra waan je je in Barcelona, met goedkope en tóch lekkere cava en bijzondere tapas. Denk: romanesco in ajo blanco en paellabitterballen.

> Xampanyeria Centra, Lange Niezel 29, Amsterdam

Kaagman en Kortekaas

Verstopt in een leuk steegje dat zich nét straat mag noemen zit Kaagman en Kortekaas. De keuken is nouveau ruig. Creatief met veel vlees en vis - ook door elkaar.

> Kaagman en Kortekaas, Sint Nicolaasstraat 43, Amsterdam

Choux

Bij Choux zijn ze ontzettend inventief met groente, maar ook met dranken. Sake bijvoorbeeld. Het is creatief, vernieuwend, sfeervol en lekker centraal.

> Choux, De Ruijterkade 128, Amsterdam

Gebr. Hartering

De Gebroeders Hartering zijn al net zo stoer als Kaagman en Kortekaas. De jonge honden in de keuken kookten voorheen veel met vlees, nu een stuk minder. Je eet er wat de pot schaft.

> Gebr. Hartering, Peperstraat 10, Amsterdam

Wolf Atelier

Bij Wolf Atelier geniet je van fine dining à la carte, vier- of vijfgangen óf ga je all out met vijftien. Dat alles op een van de bijzonderste plekken van Amsterdam: op een oude spoorbrug met uitzicht op het IJ.

> Wolf Atelier, Westerdoksplein 20, Amsterdam

Hier eet je de beste broodjes van Amsterdam-Centrum >

Buffet van Odette

Niet alleen top-omeletten met truffelkaas voor de lunch, ook het diner is hier niet te versmaden. Er staat voor iedereen wel iets op de kaart. Even reserveren of wachten tot er een klein tafeltje vrijkomt in de drukke zaak.

> Buffet van Odette, Prinsengracht 598, Amsterdam

Balthazar's Keuken

Hier eet je wat de pot schaft, een wekelijks driegangenmenu. En dan heel lekker. Hoef jij niet meer na te denken.

> Balthazar's Keuken, Elandsgracht 108, Amsterdam

Noord-Gestoord! Hier komen we graag in Amsterdam-Noord >

212

212 is er niet zomaar een. Het kost je wat, maar het is iets wat je ooit eens geprobeerd moet hebben. Chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verrassen je gang voor gang. Je leest hier meer over 212.

> 212, Amstel 212, Amsterdam

Café De Klepel

Voorheen enkel een café, maar sinds najaar 2013 wordt hier klassiek Frans gekookt voor een hele fijne prijs. De sfeer is relaxed en bijzonder knus. Niet hip.
> Café De Klepel, Prinsenstraat 22 te Amsterdam

La Perla

Aan de ene kant van de straat een enorme op hout gestookte steenoven waar de pizza's gebakken worden (en afgehaald) en aan de andere kant het restaurant. Waar het altijd vol zit, maar een tafel meestal toch wel lukt.
> La Perla, Tweede Tuindwarsstraat 14 & 53, Amsterdam

restaurants-amsterdam-centrum
Sophie van der Meer

Bord'Eau*

Voor als je echt iets te vieren hebt. Bord'Eau heeft al tijden een Michelinster en is dus niet zomaar een avondje uit. Waarschijnlijk het meest romantische uitzicht van de stad. Op de Amstel.

> Bord'Eau, Nieuwe Doelenstraat 2-8, Amsterdam

ACE

We gaan eerlijk zijn: als we niet beter zouden weten, zouden we deze aardedonkere zaak aan de Utrechtsestraat ook voorbij lopen. Maar doe dat niet, schuif aan, geef je voorkeuren door aan de fijne bediening en laat je verrassen door de stuk voor stuk even originele gerechten van de chef.
> ACE, Utrechtsestraat 33, Amsterdam

GUTS

Na vier jaar kwam er een einde aan Guts & Glory, waar elk kwartaal een nieuw thema gevoerd werd in de keuken. Bij het nieuwe GUTS is het team niet meer beperkt door een thema, en gaat het seizoensgebonden koken, met keuze uit een menu óf shared dining à la carte. We vertrouwen erop dat dat goedkomt.
> Guts & Glory, Utrechtsestraat 6, Amsterdam

Senses

Een kleine, intieme zaak met hoog lounge-gehalte. Op de drukke Vijzelstraat loop je er zo voorbij. Koken kan chef Lars Bertelsen wel; fine dining, veel smaken.

> Senses, Vijzelstraat 45, Amsterdam

Bridges*

Andrès Delpeut kookt op sterrenniveau vis met Franse twist bij Bridges, in opvolging van chef-koks Joris Bijdendijk en Bobby Rust.
> Bridges, Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam

De Gouden Reael

Met drie heerlijke terrassen op een idyllisch stukje centrum Amsterdam en een charmante binnenkant zit je hier altijd goed.
> De Gouden Reael, Zandhoek 14, Amsterdam

Hier eet je lekkere Indonesische rijsttafels in Amsterdam >

Lion Noir

Op steenworp van de redactie, verstopt in de Reguliers, zit Lion Noir met naast lekker eten, een heerlijke tuin om alles even te vergeten. En dat in hartje centrum.

> Lion Noir, Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam

The Lobby Nesplein

Midden in het centrum, maar geen toeristenzaak. Open voor ontbijt, lunch en diner, ideaal, lekker en veel wijn. En dus die flammkuchen!

> The Lobby, Nes 49, Amsterdam

Koevoet

Jordaneser wordt het niet. Drukker ook niet. En al doet de naam en inrichting niet bijzonder Italiaans aan, de keuken is het des te meer.

> Restaurant Koevoet, Lindenstraat 17, Amsterdam

De lekkerste Italiaanse restaurants van Amsterdam >

Toscanini

Klassieke Italiaan. Zomaar binnen lopen heeft hier geen zin; elke avond volle bak. Let op, klassieke Italiaan, geen goedkope Italiaan.
> Toscanini, Lindengracht 75, Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder