Hotspots! 5x de tofste bars en restaurants van Berlijn

Ken je dat gevoel van gelukzaligheid als je een sensationeel mooie ruimte binnenkomt, en weet dat je hier deze avond zult eten? We hebben het voor je. Maar liefst vijf keer. De tofste bars en restaurants van Berlijn*.

Hotspots Berlijn
Credits: Daniel Reiter, Crackers Berlijn

Ken je dat gevoel van gelukzaligheid als je een sensationeel mooie ruimte binnenkomt, en weet dat je hier deze avond zult eten? We hebben het voor je. Maar liefst vijf keer. De tofste bars en restaurants om te eten in Berlijn tijdens een stedentrip.

Crackers

Waar ooit de beroemde Cookies Club zat, is tegenwoordig Crackers gevestigd. Het restaurant, met onder meer topkwaliteit rundvlees op de kaart en op de vrijdag- en zaterdagavonden een heuse ‘dinner-dj’, is de nieuwste uitspanning van horecaman Heinz Gindullis. Gindullis werd bekend met zijn populaire vegetarische restaurants Chipps en Cookies Cream, maar aan deze laatste aanwinst kun je vooral zijn gevoel voor stijl aflezen. Wát een lekkere ambiance. Classy, maar niet te chic. Daar zijn ook onze ELLE Decoration-collega’s het over eens. Hier ben je gemakkelijk een hele avond zoet.
> Crackers, Friedrichstrasse 158, Mitte

Van currywurst tot food market: 10x streetfood Berlijn >

Grosz

Grosz – sinds 2012 gevestigd in het destijds precies honderdjarige Cumberland-gebouw aan de Kurfürstendamm – werd genoemd naar schilder, karikaturist en vooraanstaand lid van de Berlijnse Dada-beweging George Grosz (1893-1959). Wel, je kunt het je levendig voorstellen hem hier tegen te komen, tussen kroonluchters en marmeren zuilen, wit damast, fraai hotelzilver en verfijnd gematte houten banken. Het ziet er adembenemend uit. De traditionele sfeer vertaalt zich ook in het menu: verwacht gerechten als Brusselse poularde, kreeft ‘bellevue’ en hammousse met portgelei – de laatste stond bij de opening in 1912 al op het menu. Geen tijd? Of een tikkeltje kurz auf Bargeld? Patisserie L’Oui in hetzelfde gebouw heeft vanaf de vroege ochtend koffie met de fraaiste taartjes.
> Grosz, Kurfürstendamm 193-194, Charlottenburg

Recept! Gluten-, lactose- en geraffineerde suikervrije banoffeetaart met chocolade >

The Grand

Voormalig schoolgebouw wordt bar/restaurant/club. Het restaurant op de begane grond en eerste verdieping heeft een sfeer van vergane glorie en een heel ruimtelijk gevoel vanwege een grote vide in het midden. Het heeft rundvlees als specialisatie en een aparte kaart met gerechten van de grill. Maar je kunt hier ook prima lunchen of in de bar zwierig aan de cocktails gaan. Er is zelfs een kleine selectie sigaren, die je serieus ter plekke mag opsteken. Ook nog even clubben? Dat kan op de bovenste verdieping.
> The Grand, Hirtenstrasse 4, Mitte

Ora

Schitterende apotheek uit 1860, sinds vorig jaar in gebruik als Kaffeehaus in Weense stijl. Ze zijn hier de hele dag open, maar begin vooral vroeg met een kaneelbroodje... Je kunt blijven zitten tot de lunch en daarna tot de thee met taartjes en voor je het weet is het cocktailtijd, met heel goede signature drinks van de barman, hier. En al die tijd heb je de gelegenheid om de prachtige, originele, antieke apothekerskasten en hun inhoud van dichtbij te bewonderen.
> Ora, Oranienplatz 14, Kreuzberg

4x etenswaren waarvan je de light-variant beter niet kunt eten >

Pauly Saal

Nog een adres in een voormalige school, een Joodse meisjeschool, nota bene. Alles hier ademt klasse. Van het gebouw en de banken tot de kroonluchter en de gasten en hun drankjes. Er is een binnentuin waar ’s zomers buiten kan worden gegeten en op de derde verdieping een kunstgalerie. Het restaurant voert een moderne Europese keuken, met mooie menu’s van vijf tot zeven gangen. Geopend voor lunch en diner. Alleen een drankje aan de bar kan ook. Tip: in hetzelfde gebouw bevindt zich Mogg & Melzer, een deli met beroemde broodjes pastrami.
> Pauly Saal, Auguststrasse 11-13, Mitte

The 500 Hidden Secret of Berlin

Berlijnse schatten

Deze vijf adressen vonden we in de compacte gids The 500 Hidden Secrets of Berlin. Nathalie Dewalhens verzamelde daarin niet alleen de beste eet- en drinkadressen, maar ook andere places to be, van vlooienmarkt tot fietstocht – alles in hapklare brokken van vijf stuks per categorie. Stop ’m in je tas en vertrek!

‘The 500 Hidden Secrets of Berlin’
Nathalie Dewalhens
Luster, € 16,90

Vertaling en bewerking Caroline Hülsenbeck

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland