20x Hotspots Barcelona: ga langs bij deze restaurants voor ontbijt, lunch, borrel en diner

Deze 20 hotspots in Barcelona voor ontbijt, lunch, borrel en diner mag je niet missen!

Hotspots Barcelona
Website Disfrutar

Niño Viejo en Hoja Santa

In elBarri: twee Mexicaanse restaurants onder één dak. Chef Paco Méndez buigt zich bij Hoja Santa over fine dining-gerechten en bij het meer laagdrempelige Niño Viejo over ceviche, taco’s en quesadilla’s. Wat je hier zeker moet bestellen: de chilled avocadocream en de roasted chickenwing taco.
> Niño Viejo en Hoja Santa, Avenida Mistral 54, Barcelona

Hier eet je de beste tapas in Valencia >

El Nacional

Geen typisch Spaanse overdekte markt, maar een hal vol restaurants, het een gespecialiseerd in vis, het ander in vlees. Je kunt er naartoe voor oesters met champagne bij de oesterbar, of voor een koffie – en je verbazen over de schoonheid.
> El Nacional, Passeig de Gràcia 24, Barcelona

Flax & Kale

Bij Flax & Kale draait alles om gezond flexetarian eten. Daarom is 80 procent van wat er op de kaart staat plantaardig en 20 procent vis. Er wordt duidelijk aangegeven wat de glutenvrije gerechten zijn. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in gegrilde watermeloen met geitenkaas en tagliatelle met spirulina, zalmblokjes en pesto gemaakt van kool. Het interieur is ook een vermelding waard: prachtig, met een fijne open binnenplaats op de eerste verdieping. Ondertussen hebben ze al weer 3 vestigingen, waaronder je bij één voornamelijk af kunt halen.
> Flax & Kale, Carrer Tallers 74b, Barcelona
> Flax & Kale, Sant pere més Alt 31-33, Barcelona
> Flax & Kale, Passeig de Gràcia 11, Barcelona (Grab & Go)

Toto

Wij snappen wel dat Bono hier komt dineren als hij in Barcelona komt optreden met U2; alles op de kaart van dit Italiaanse restaurant is even lekker. Ieder seizoen is er een andere tasting, maar als je toevallig de gazpacho van kersen en het vleesgerecht tartar de somillo op de kaart ziet staan: nemen! En naast de appeltaart is de lemon cake ook een aanrader.
> Toto, Carrer Valencia 246, Barcelona

Federal Café

Het ultieme brunchadres in Barcelona is Federal Café in de gezellige wijk Sant Antoni. Neem een groene smoothie met een gebakken eitje of een goed gevulde sandwich. Met wat geluk gaan de ramen open en kijk je uit op het levendige straatbeeld van Barcelona. Een tweede vestiging opende een tijdje geleden in een zijstraat van de toeristische Ramblas.
> Federal Café, Carrer Parlament 39, Barcelona
> Federal Café, Passatge de la Pau, Barcelona

Disfrutar

De drie chefs die hier de leiding hebben werkten jaren voor elBulli. Nu runnen ze twee restaurants: Compartir even verderop in Cadaqués, en Disfrutar in Barcelona. Hier ga je naartoe om te genieten (wat disfrutar ook toevallig betekent) van de ene na de andere smaaksensatie van twee uitgebreide menu’s. Maar even binnenlopen voor een daghapje doe je hier niet zo snel, ze staan namelijk 18e op de lijst van de 50 beste restaurants ter wereld en zijn bekroond met twee Michelinsterren.
> Disfrutar, Calle Villarroel 163, Barcelona

Benieuwd naar de andere 49 beste restaurants ter wereld? >

Pez Vela

Pez Vela heeft twee usp’s. Het eerste is de setting: je zit hier direct aan het strand van Barcelona en kijkt uit over de Middellandse Zee. Daarnaast is
het dé plek voor paella. Met groenten, gamba’s of kreeft.
> Pez Vela, Paseo de Mare Nostrum 19 – 21, Barcelona

Baluard Bakery

Op elke hoek van de straat vind je een bakkerij. Een van de beste is de Baluard Bakery, dat bewijzen de rijen voor de deur in het weekend. Er zijn er vijf, waaronder er één op de begane grond van het Praktik Bakery Hotel, een hotel dat het hele concept heeft opgehangen aan de bakkerij. Om de hoek van de statige avenue Passeig de Gràcia.
> Baluard Bakery, Carrer del Baluard 38, Barcelona
> Baluard Bakery, Marià Aguiló 51, Barcelona
> Baluard Bakery, Pau Claris 188, Barcelona
> Baluard Bakery, Provença 279, Barcelona
> Baluard Bakery, Jiménez e Iglesias 11-13, Barcelona

The hidden secrets van Mark Cloostermans

Bar Cañete

Hier kun je kiezen voor de rode of de blauwe zone: aan de bar (blauw) krijg je razendsnel je tapas, maar gaan ze er ook van uit dat je ze in navenant tempo inneemt. In de rode hoek, kun je aan een tafeltje lekker de tijd nemen. En dat is beslist de moeite waard: we noemen een tartaar met wasabi, een artisjokkentortilla... Deze bar heeft een prettige sfeer – hij is modern, maar past ook uitstekend in de Raval-buurt, die erg in opkomst is.
> Bar Cañete, Carrer de la Unió 17, Barcelona

Gata Mala

Standaard tjokvol, schreeuwende barvrouwen, een wisselend tapasmenu dat op de muur gekalkt staat – wat is er níet leuk aan deze wilde meid van een bar? Daarnaast is het Gràcia-district met zijn Parijse elan een bij toeristen ondergewaardeerd gebied. Reden te meer om eens de metro te pakken, die kant op.
> Gata Mala, Carrer de Rabassa 37, Barcelona

Cañota

Bar Cañota belooft zijn gasten het ‘Nirtapa’. En er valt genoeg te proberen, eer je daar belandt. Op het 34 pagina’s tellende menu zijn de gerechten gesor- teerd per regio of land. Probeer hier de navajites (scheermesjes) of de huisvariant van de ensaladilla rusa. En aan het einde van de rit are you going Dutch volgens het restaurant, wat betekent dat iedereen voor zich betaald.
> Cañota, Carrer de Lleida 7, Barcelona

El Xampanyet

Xampanyet is een zoetige, licht mousserende wijn die dit huisje aanbeveelt bij zijn tapas: olijven, worstjes, ansjovis, het puurdere werk. De bar is bijna een eeuw oud, en een charmant en betrouwbaar adres.
> El Xampanyet, Calle de Montcada 22, Barcelona

Quimet & Quimet

Dit barretje met de afmetingen van een studentenkamer (ga er niet van uit dat je een van de twee tafeltjes zult bemachtigen) biedt uitstekende montaditos: tapastorentjes. Het ziet er hier uit als de doorsnee-tapasbar, maar schijn bedriegt: het eten is vele malen beter.
> Quimet & Quimet, Carrer de la poeta Cabanyes 2, Barcelona

Of is non-stop pizza en pasta eten meer voor jou weggelegd? Dan ga je toch gewoon hier eten in Rome? >

Deze hotspots komen uit het boek van Mark Kloostermans: 500 hidden secrets of Barcelona.

Cal Pep

Cal Pep lijkt net een kleine bar, maar achterin schuilt een heuze tapashemel. Je krijgt geen kaart, gaat zitten en zegt bij elke ronde of je nog mee doet of niet. Leuk verassingseffect en ze serveren hele lekkere wijnen.
> Cal Pep, Placa des Olles 8, Barcelona

La Bona Sort

Je eet bij La Bona Sort lekkere tapas in een fijne binnentuin.
> La Bona Sort, Calle Carders 12, Barcelona

Casa Lolea

Bij Casa Lolea drink je huisgemaakte sangria uit leuke flessen, en je eet er verrukkelijke truffelrisotto.
> Casa Lolea, Sant Pere Mès Alt 49, Barcelona

FOC

Hier eet je Mexicaans, nacho's en burrito's. Lekker!
> FOC, Passeig Joan de Borbó, Barcelona

Bar Mut

Bar Mut is wat chiquer en qua prijs voor de iets grotere portemonnee. Reserveer op tijd want het zit altijd vol.
> Bar Mut, Pau Claris 192, Barcelona

La Paradeta

Het visrestaurant waar je in de rij voor staat samen met de Barcelonezen. Verwacht geen luxe maar wel de lekkerste vis die je in tijden hebt gegeten.
> La Paradeta, Carrer Comercial 7, Barcelona

Brunch & Cake

Of je nou zin hebt in een hartige salade in de morgen of zoete pancakes in de avond, bij brunch en cake kan het allemaal. Eten wordt er bereid volgens grootmoeders recept: langzaam en met liefde.
> Brunch & Cake, Carrer Enric Granados 19, Barcelona

Is Barcelona een brug te ver voor jou? Een culinaire vakantie in eigen land is net zo leuk! We tippen er 13 >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Buitenland