Minder honger bij warm weer? Dit is de reden

Voor iedereen die dacht dat-ie ziek was, hier is een verklaarbare reden voor.

grilled eggplant healthy dinner party
Enrique Díaz / 7ceroGetty Images

Waar je in de winter geniet van een lekker vullend erwtensoepje, een boeuf bourguignon en een flinke portie hutspot – en dat het liefst in een kort tijdsbestek – heb je als het lekker weer is meestal veel minder trek. Waar dit vandaan komt? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Waarom je geen honger hebt als het warm is

Hoewel jij het liefst een tosti eet als lunch, heeft je lichaam daar helemaal geen zin in als het warm is. Je lichaam probeert zich koel te houden, maar alles wat in het lichaam aan het werk is, zorgt juist voor warmte. Zo ook je spijsvertering.

Dus als je veel eet, word je lichaam juist op gang gebracht, waardoor het extra moet werken om af te koelen. Om dit te voorkomen neemt je lichaam een soort voorzorgsmaatregel, die ervoor zorgt dat je niet zoveel trek hebt.

Calorieën verbranden

Als het warm is, kost het je lichaam minder moeite om je lichaam op temperatuur te houden dan in de winter. Het verwarmen van je lichaam kost energie en je verbrandt daarnaast ook nog eens calorieën.

Als de temperatuur buiten stijgt heeft je lichaam geen extra energie meer nodig om warm te blijven, dus heb je minder honger dan wanneer het koud is.

Zweten

Je lichaam doet overigens niet alleen je humeur een plezier door op temperatuur te blijven. Één reden waarom je lichaam zo koel mogelijk wil blijven, is omdat als je het warm hebt je gaat zweten.

Tijdens het zweten verlies je niet alleen vocht, maar ook veel vitaminen en mineralen. En die wil je lichaam dus mooi niet kwijt. Een laatste tip: drink voldoende water om ervoor te zorgen dat je niet uitdroogt. En drink alcohol met mate.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat