Dit moet je eten als je buikgriep hebt

Eten en buikgriep gaan niet lekker samen. Maar deze dingen kunnen je buikgriep helpen herstellen.

buikgriep-eten
Getty Images

Met een zieke buik heb je vaak totaal geen zin in eten en drinken. Maar dat is niet altijd handig. Je lijf heeft behoefte aan vitaminen en vocht om te kunnen herstellen. Deze vijf dingen helpen je om dat allebei binnen te krijgen.

Drink water, veel water

Bij buikgriep verlies je vocht. Gewoon, plat water is het beste tegen uitdroging. Drink het desnoods in kleine porties, meng er een half bouillonblokje door of maak er slappe thee van.

Ginger Ale

Een goed drankje dat je beschermt tegen opkomende misselijkheid is ginger ale. Gember neutraliseert je maag over het algemeen en kan ook helpen als je al misselijk bent. Maak er thee van of snij een stukje verse gember af en kauw erop.

Witte rijst en wit brood

Witte rijst en wit brood hebben allebei een licht constiperend effect. Om je rijst wat op te fluffen kun je er gekookte groente in doen, of er wat appelmoes of wortelpurree doorheen mengen. Als je weer wat aangesterkt bent, kun je voorzichtig beginnen met yoghurt. Dat herstelt de darmflora.

Soep

Met een soepje houd je je vochtbalans op peil én je krijgt vitamines binnen. Maak hem niet te dik of te kruidig, maar kies voor een heldere, lichte soep.

Vermijd vezels en vet eten

Iets wat je zeker niet wil is je zieke buik nog meer prikkelen. Eet daarom even geen vezelrijke producten zoals bruin brood, volkorenrijst, fruit en bonen. Ook vet eten is een slecht idee. Dit irriteert het spijsverteringskanaal.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat