Zo vaak zou je je gootsteen moeten schoonmaken

Een plek die krioelt van de bacteriën.

large white sink with running water tap in a airy, light, home kitchen environment
Catherine Falls CommercialGetty Images

In dit artikel vertellen we je hoe vaak je je gootsteen precies zou moeten schoonmaken. Én hoe je dit het best kunt doen.

Tip: doe het als onderdeel van je voor- of najaarschoonmaak!

Zo vaak moet je je gootsteen schoonmaken

Volgens studies van NSF International is de gootsteen de op één na vieste plek in de keuken. Dit komt door alle etensresten en het vocht. Het best haal je dan ook iedere dag de etensresten weg.

Ook een grote schoonmaak moet met enige regelmaat gebeuren. Eens per week, het liefst. Maar als je werkt met rauw vlees of vieze aardappelschillen geldt dit niet. Dan moet de gootsteen direct een grote schoonmaak krijgen.

Zo maak je een gootsteen schoon

De grote schoonmaak begin je door je gootsteen schoon te boenen met zeep en heet water. Hierna spoel je 'm af en voeg je wat schoonmaakazijn toe. Ook dit schrob je langs alle hoeken.

Als je ook dit uit je gootsteen gespoeld hebt is-ie schoon, gedesinfecteerd en klaar voor een nieuwe week van gebruik.

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: met deze geniale hacks maak je zelfs je meest vieze pannen schoon

Vies, viezer, viest

Gebruik verder ten alle tijden een schone spons. Ruikt het vies of ziet het er ranzig uit, gooi dat ding dan lekker weg. Er zijn namelijk meer dan genoeg scheuren en spleten in dit hulpmiddel, waar zich allerlei ziektekiemen en bacteriën kunnen verstoppen. Dit wetende kun je vast wel raden wat de allervieste in de keuken is, toch?

Bron: Bon Appetit

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips