13 tips om je eten langer vers te houden

Met deze trucs gooi je nooit meer groente en fruit weg. Graag gedaan.

met-deze-trucs-tips-foodhacks-blijven-groente-en-fruit-langer-vers
Claudia TotirGetty Images

Heb je groenten en fruit ingeslagen voor de hele week, kun je de boel na een paar dagen alweer weggooien. Zonde. En niet nodig. Met deze tips zorg je ervoor dat je groenten en fruit zo lang mogelijk vers blijft en is verspilling verledentijd.

Tips om je eten langer vers te houden

#1 Stop een paar velletjes keukenpapier in een zakje sla. Het papier neemt het condens op dat er voor kan zorgen dat sla slap en papperig wordt.

#2 Laat bananen zo lang mogelijk aan elkaar zitten. 'Enkele' bananen worden veel sneller bruin dan bananen aan een tros.

#3 Bewaar een appel tussen je aardappels. De appel zorgt ervoor dat aardappels langer stevig blijven en niet gaan spruiten.

#4 Bij andere groente- en fruitsoorten werkt dit helaas niet: bewaar daarom de rest van je appels in een plastic zak in de koelkast en niet in de fruitschaal. Je andere fruit zal langer goed blijven zonder appels in de buurt.

#5 Bessen zijn heerlijk en gezond, maar helaas ook duur en kort houdbaar. Was je bessen in een mengsel van 1/3 azijn en 2/3 water om eventuele schimmels alvast te doden en droog ze daarna goed voor je ze in de koelkast stopt.

#6 Houd tomaten buiten de koelkast. In de koelkast kunnen ze niet verder rijpen en hun smaak en sappige textuur zal verloren gaan.

#7 Zelden gebruikten we een hele stronk selderij in één keer. Om te zorgen dat de rest lekker vers en knapperig blijft, kun je selderij het best in aluminiumfolie in de koelkast bewaren. In plastic worden de stengels eerder slap.

#8 Zet verse kruiden eens als een bosje bloemen in een glas water. Zo blijven ze langer vers en 't ziet er nog leuk uit ook.

#9 En worden die kruiden dan toch slap, snijd fijn, doe ze in een ijsklontjesvorm, giet er een scheut olijfolie overheen en vries ze in. De volgende keer hoef je alleen maar een blokje te ontdooien.

#10 Bewaar champignons in een papieren zakje in plaats van in een plastic doosje. Van plastic worden ze slijmerig - het papier houdt ze droog en fris. Zijn ze té droog? Spoel ze even in water en ze zijn weer als nieuw.

#11 Laat avocado's rijpen bij kamertemperatuur en leg ze pas in de koelkast als ze rijp genoeg zijn - dan stop je het rijpingsproces namelijk weer. Eenmaal opengesneden worden ze het minst snel bruin als de pit er nog inzit en je er een beetje citroensap op druppelt.

#12 Bewaar rozijnen in een luchtdichte trommel of pot om te zorgen dat ze niet uitdrogen. Te laat? Ook nu is even spoelen met water de truc.

#13 Blaas treurige slablaadjes nieuw leven in door ze 5 tot 30 minuten (afhankelijk van je haast) te weken in ijswater.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips