Zo houd je citroenen een maand lang vers

When life gives you lemons…

citroen sap rasp bewaren
Getty Images

Basisingrediënt

De schil en het sap van een citroen komen altijd van pas. Eigenlijk moeten we steevast zo’n zuur, geel ding in huis hebben. De schil doe je door een simpele pasta en het sap over een stuk zalm. Als we het hebben over de basisingrediënten dan staat citroen sowieso in onze top drie.

Zo bewaar je citroenen het langst

Helaas verliest de citrusvrucht op den duur zijn vocht en is-ie binnen een week al niet lekker en vers meer. Maar America’s Test Kitchen heeft daar iets op bedacht. Je kunt ze het beste bewaren in de koelkast in een afsluitbare plastic zak. De zak zorgt ervoor dat het vocht in de citroenen blijft. Zo kun je ze vier weken bewaren. De rasp krijgt een andere smaak als je de citroen in een plastic zak bewaart, de schil wordt er zelfs lekkerder door. Kijk, daar hebben we wat aan.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips