Onrustige huid? Stop dan met het eten en drinken van deze producten

Zou het zijn dat je in je gezicht terug kunt zien wat je hebt gegeten? De meningen over het effect van voeding op je huid zijn verdeeld. Dit zijn in ieder geval wat mogelijke verklaringen voor de pukkels, rimpels en rode gloed in je gezicht.

Onrustige huid, eten
Getty Images

Grof gezegd: heb jij een wijngezicht? Een zuivelhoofd? Of een suikersmoel?

Is suiker echt verslavend? >

Last van onzuiverheden...

... Rondom je mond en kin

Je kin is verbonden met je maag. Onzuiverheden rondom je mond kunnen komen door hormonen of een lactose-intoleratie. Een verandering in je hormonenhuishouding of stress kun je verlichten met water, (groene) thee en verse groenten. De hormonen in zuivel kunnen zorgen voor een overproductie van huidcellen waardoor je kin onrustig wordt. Probeer zuivelproducten zoals melk en kaas dan te vermijden. En eet bovendien vezelrijke voeding om je spijsvertering op peil te houden.

... Op je voorhoofd?

Je voorhoofd is gelinkt aan je blaas en je spijsverteringstelsel. Onze tip: drink meer water en kies voor minder vet eten.

Tips voor minder calorieën in je maaltijd >

... Tussen je wenkbrauwen?

Dit deel is gekoppeld aan je lever of aan een voedselallergie. Alcohol kan zorgen voor pukkels en rimpels tussen je wenkbrauwen. Ons advies: iets minder vaak borrelen. Hoe vervelend dat ook is.

10 dingen die je moet eten voor een mooie huid >

... Rondom je ogen?

De huid rond je ogen is verbonden aan je nieren. Heb je last van donkere kringen? Drink dan meer water. Dit kan namelijk een gevolg zijn van (lichte) uitdroging.

... Op je wangen?

Je wangen zijn gelinkt aan je luchtwegen. Heb je rode wangen? Dan kan dat komen door je alcoholgebruik. Probeer alcohol dan ook te mijden. Alcohol verwijdt de capillaire bloedvaten in je wangen, wat die blos veroorzaakt. Voor roken geldt hetzelfde verhaal.

... Op je neus

Je neus is gekoppeld aan je hart. Onzekerheden op je neus kunnen worden veroorzaakt door een hoge bloeddruk. Hoe je daar zeker van bent? Ga naar de huisarts en laat het opmeten. Heb jij ook weer duidelijkheid.

Is chocolade écht de boosdoener bij puistjes? >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips