3x trucs voor de meest krokante bacon

Wij tippen 3x de beste manieren om de allerkrokantste en meest smaakvolle bacon te maken.

krokante-bacon
Getty Images

You’re bacon me crazy! Als je echt van bacon houdt, dan moet je weten hoe je ‘m het best kunt bereiden. Wij tippen drie keer de beste manieren om de allerkrokantste en meest smaakvolle bacon te maken.

1. In de pan = geen spetter

Een slimme truc: giet wat water over de baconrepen totdat ze onder water staan. Het water verdampt en zorgt ervoor dat de bacon niet zo blijft plakken in de pan. Klinkt gek, maar het werkt echt. In een gietijzeren pan krijg je opgekrulde klassiekers, in een anti-aanbakpan knapperige platte exemplaren.

2. In de oven = veel bacon

Bonus! Als je de bacon in de oven doet kun je veel tegelijkertijd maken. Ook hoef je de bacon niet om te draaien en wordt de bacon heel krokant. Het best verspreid je de bacon over een bakplaat met opstaande rand, zonder bakpapier.

3. In de magnetron = lekker snel

Als je van heel krokante bacon houdt en je haast hebt kun je de bacon ook op een bord in de magnetron doen. Één minuut laten draaien en klaar is je crispy bacon.

Extra tip? Invriezen

Gebruik je niet alle bacon? Vries het dan in, want na een paar dagen is het spek niet goed meer. Als je het invriest kun je het zo uit de vriezer in de pan gooien. Winning.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips