Kaagman & Kortekaas delen hun favoriete restaurants

Giel Kaagman en Bram Kortekaas runnen het fameuze Kaagman & Kortekaas in het centrum van Amsterdam. Veel tijd hebben ze niet om uit eten te gaan, maar áls ze dan gaan, dan het liefst naar deze plekken.

favoriete-restaurants
Bob Bronshoff

Dit zijn de favoriete restaurants van de mannen van Scheepskameel >

Bordewijk

Bij Bordewijk heeft Kaagman lang gewerkt en veel geleerd. ‘Bordewijk is al dertig jaar open en de beste plek om klassiek Frans te eten. Er is een heel goede Franse wijnkaart. Voor mij voelt het ook een beetje als thuiskomen.’
> Noordermarkt 7, Amsterdam

Toscanini

Ook hier werkte chef Kaagman een aantal jaar: ‘Toscanini is heel gezellig. Het is de beste italiaan van de stad. Je komt terecht in een warm bad van goede atmosfeer en gezelligheid. De chefs koken erg in het seizoen. Het lekkerste dat ik er at, is de spaghetti met zee-egel. Let wel! Die staat niet altijd op de kaart.’|
> Lindengracht 75, Amsterdam

Lastage

‘Lastage is heel constant van kwaliteit. Alles wat je eet is in het seizoen en de kaart is Frans/internationaal.’
> Geldersekade 29, Amsterdam

Café Sjiek

‘Café Sjiek is een soort bruin café met een te gekke wijnkaart. Daar gaan we altijd heen als we in Maastricht zijn. Je eet er bijvoorbeeld terinne met eendenlever, goede oesters en natuurlijk zoervleisch met friet.’
> Oude Sluis 17, Maastricht

St. John

St. John londen: ze kwamen laatst ook bij mij eten. Inclusief fergus henderson. Hij is de grondlegger van de ruige keuken, heel puur, kalfsnieren met ansjovissaus en groene boontjes. Of een heel speenvarken. Veel ingewanden, dat vind ik lekker. Nose to tail: dat doe ik zelf ook, maar wat genuanceerder.
> St. John Street 26, Londen

Benoit

‘Benoit, van Alain Ducasse, is de oudste bistro van Parijs. Daar kun je een pannetje bestellen met hanekammen en -kloten, zwezerik, rivierkreeft en oortjespasta. Daarvoor eet je bijvoorbeeld een terinne met eendenlever en je sluit af met profiterolles. Daarna kun je niets meer dan alleen plat liggen.’
> Rue Saint-Martin 20, Parijs

Siphon

‘Bij Siphon in Damme eet je alsof je bij je grootmoeder zit te eten. En er is een killer wijnkaart.’
> Damse Vaart-Oost 1, Damme, België

Le Pré Salé

‘Le Pré Salé in Brussel bezoek je voor goed eten en een goede wijnkaart. Let wel: je krijg er ook de meest chagrijnige bediening die je maar kan bedenken bij.’
> Vlaamsesteenweg 20, Brussel

Dit zijn de favoriete restaurants van de chefs van Guts & Glory >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Where chefs eat