Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2021

Ja, er openen écht nieuwe restaurants. Maar ook nieuwe concepten van oude favorieten.

pizzalab
PizzaLab

De horeca mag dan een eeuwigheid potdicht hebben gezeten en van tafeletiquette snappen we geen jota meer, restauranthouders geven niet op. In Amsterdam openen in deze tijd nog altijd nieuwe restaurants. En ook oude favorieten blijven creatief, door nieuwe afhaal-wegen in te slaan. Dit zijn de nieuwste restaurants van Amsterdam in 2021.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2021


De Neef van Fred

De familie Goudvisch breidt zich in razend tempo uit. Las je hieronder al over Bonnie en Arie, is er in West nu ook de Neef van Fred: 'Hij is een beetje gek, maar goed eten, lekker drinken en gezelligheid komen bij hem op de eerste plaats. Je kunt er elk moment van de dag binnenvallen,' aldus eigenaresse Zinzi Rullens.

Verwacht bij deze neef een soortgelijke menukaart als bij de rest van de familie - à la Franse bistro, erg fijn - en dezelfde familiewijn, maar wél een eigen identiteit. En als bonus: een heerlijk terras aan het water. Zien we je bij Fred? Je mag aan komen waaien vanaf 23 juni.
> De Neef van Fred, Jan Evertsenstraat 41, Amsterdam

PizzaLab

Zelfs met windkracht 56, rondvliegende servetten en wiebelende parasols is terrassen bij Pizzalab nog leuk. Zeker met de gepassioneerde mede-eigenaresse Lauren Jade aan je tafel, die in geuren en kleuren kan vertellen over de fijne pizza's die uit de gigantische glimmend koperen pizza-oven komen.

Pizza's in Napolitaanse stijl - dunne bodem, dikke, luchtige randen -, belegd met goede, Italiaanse producten en merkbare creativiteit van de pizzaiolo zónder daarbij de Italianen tegen de haren in te strijken. De beste man is tenslotte zelf een Italiaan. En er is meer: burrata, foccacia, affettati (Italiaanse charcuterie), tiramisu... Zuidas te ver voor je? PizzaLab kun je ook bestellen!
> PizzaLab, George Gershwinlaan 534, Amsterdam

Piquette

Hét terras aan het water waar je de hele zomer wilt hangen? Wij gokken op Bar Piquette. Al is het alleen al vanwege het spannende, verboden drankje dat er geschonken wordt, waarnaar de pop-up is vernoemd. Lees hier alles over Bar Piquette.

ARIE

Een bruine kroeg, wát verlangden we daarnaar. Arie is er en belooft de nieuwe buurtkroeg op de hoek te worden, met bistro-eten (uitsmijter, huzarensalade, steak tartare, maar ook vega-opties) van vroeg tot laat en uiteraard de ruimte voor een uitgebreide borrel. Arie is het broertje van bar Bonnie en onderdeel van de familie Goudvisch, met interieur onder handen genomen door Studio Modijefski en gezellig uitzicht op het Marie Heinekenplein.
> Arie, Ferdinand Bolstraat 24, Amsterdam

Fiona

Overzees is ze al een grootheid, in Amsterdam wellicht binnenkort ook: de Mexicaanse chef Zahie Téllez opent binnenkort een zaak in onze hoofdstad. Fiona bevindt zich in de Warmoesstraat en serveert, uiteraard, de Mexicaanse keuken. De moderne variant, welteverstaan. Het all day menu is grotendeels vegetarisch en seizoensgebonden.
> Fiona, Warmoesstraat 14, Amsterdam

Paindemie

Ken je die sandwichshop die in barre horecatijden vanuit de keuken van Maris Piper opereerde nog? Die met die knallers van tosti's en een wentelteefje met gezoutenkaramelsaus waar je U tegen zegt? Wel, die kun je nu eventjes niet krijgen, maar binnenkort weer wel. En permanent. Want nu Maris Piper weer open is, is Paindemie eruit geschopt en op zoek gegaan naar een eigen, vaste locatie. Aan de Kinkerstraat gaan de tosti's, burgers en sando's gauw weer als warme broodjes over de toonbank.
> Paindemie, Kinkerstraat, Amsterdam

Nieuwe afhaalconcepten in Amsterdam 2021


Taiko's Curious Curry Pop-up

Sushi en menu's kon je er al bestellen, de sterspeler ontbrak nog. En dus krijgt de curry een compleet eigen hoofdstuk. Taiko's Curious Curry Pop-up is vanaf aankomend weekend geopend en we vertelden het al eerder: na het proeven van deze afhaalcurry's (met onder meer kreeft en Wagyu) willen wij in ieder geval niet meer anders.

Pecking Order @ Lotti's

Gezouten en driedubbel gepaneerd in een speciale Tabasco buttermilk marinade, krokant gefrituurd en omhuld met een vurige cayennepasta. Dat zijn the hottest chicks in town van Pecking Order, dat tijdelijk de keuken van Lotti's overneemt in The Hoxton.

De Londense delivery kitchen bezorgt drie soorten Nashville chicken die je zo heet maakt als je zelf wilt, optioneel met pickles, fries, slaw of mac 'n cheese.
> Pecking Order

Bougainville Sauce Shop

Het maken van een goede saus is een kunst die ze bij Bougainville uitstekend beheersen. Nu er geen menu's meer op restauranttafels mogen verschijnen en het knoeien in eigen keuken gebeurt, schiet de sterrenzaak te hulp. De befaamde sauzen uit het menu haal je gewoon bevroren op in hun Sauce Shop.

Denk: verschillende bouillons, curry, miso, morille, jus de veau. Brood met beurre noisette erbij en huisgemaakt ijs erbij - zwarte sesam, bijvoorbeeld - en de basis van je thuisdiner staat als een huis.
> Bougainville Sauce Shop

Ranchi

De Japanse sando duikt op steeds meer plekken op, maar heeft bij café het Bruine Paard een vaste stek gevonden. Althans, vast... Ranchi is een tijdelijke pop-up waar je verschillende variaties op de sandwich afhaalt. Uiteraard een kip katsu, een tsukune, maar ook een broodje met makreel en wasabi en een vega eiersalade. Bestellen doe je via Instagram.
> Ranchi

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots