Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2021

Ja, er openen écht nieuwe restaurants. Maar ook nieuwe concepten van oude favorieten.

nieuwe restaurants amsterdam 2021
Pecking Order - Lotti's

De horeca mag dan al geruime tijd potdicht zitten en van tafeletiquette snappen we geen jota meer, restauranthouders geven niet op. In Amsterdam openen in deze tijd nog altijd nieuwe restaurants. En ook oude favorieten blijven creatief, door nieuwe afhaal-wegen in te slaan. Dit zijn de nieuwste restaurants van Amsterdam in 2021.

Nieuwe afhaalconcepten in Amsterdam 2021


De Vleesch Lobby

Een beetje haast is geboden, want De Vleesch Lobby is er maar tot 17 maart. De Vegetarische Slager sloeg namelijk niet zomaar de handen ineen met Deliveroo voor deze pop-up. Om de Nationale Week Zonder Vlees te vieren, bezorgen ze samen drie soorten vegaburgers, loaded fries en vegan side dishes bij je thuis.

We waren er als de bofkippen bij en zeggen je, bestellen dat grote bofkipburgermenu, doe er een friet met Koreaanse kipstuckjes bij en laat iemand anders de Ereburger proeven. Je laten verleiden door de XXL hoeft niet per se - de burger is vrij stevig, dus een enkeltje is wat ons betreft genoeg. En als je dan toch bezig bent... dat Goede Karma Shoarma frietje?
> De Vleesch Lobby

Taiko's Curious Curry Pop-up

Sushi en menu's kon je er al bestellen, de sterspeler ontbrak nog. En dus krijgt de curry een compleet eigen hoofdstuk. Taiko's Curious Curry Pop-up is vanaf aankomend weekend geopend en we vertelden het al eerder: na het proeven van deze afhaalcurry's (met onder meer kreeft en Wagyu) willen wij in ieder geval niet meer anders.

Pecking Order @ Lotti's

Gezouten en driedubbel gepaneerd in een speciale Tabasco buttermilk marinade, krokant gefrituurd en omhuld met een vurige cayennepasta. Dat zijn the hottest chicks in town van Pecking Order, dat tijdelijk de keuken van Lotti's overneemt in The Hoxton.

De Londense delivery kitchen bezorgt drie soorten Nashville chicken die je zo heet maakt als je zelf wilt, optioneel met pickles, fries, slaw of mac 'n cheese.
> Pecking Order

Bougainville Sauce Shop

Het maken van een goede saus is een kunst die ze bij Bougainville uitstekend beheersen. Nu er geen menu's meer op restauranttafels mogen verschijnen en het knoeien in eigen keuken gebeurt, schiet de sterrenzaak te hulp. De befaamde sauzen uit het menu haal je gewoon bevroren op in hun Sauce Shop.

Denk: verschillende bouillons, curry, miso, morille, jus de veau. Brood met beurre noisette erbij en huisgemaakt ijs erbij - zwarte sesam, bijvoorbeeld - en de basis van je thuisdiner staat als een huis.
> Bougainville Sauce Shop

Ranchi

De Japanse sando duikt op steeds meer plekken op, maar heeft bij café het Bruine Paard een vaste stek gevonden. Althans, vast... Ranchi is een tijdelijke pop-up waar je verschillende variaties op de sandwich afhaalt. Uiteraard een kip katsu, een tsukune, maar ook een broodje met makreel en wasabi en een vega eiersalade. Bestellen doe je via Instagram.
> Ranchi

Paindemie

Een beetje valsspelen, want Paindemie draait natuurlijk al iets langer mee dan 2021. Toch mag het niet ontbreken in dit lijstje nieuwe horecaconcepten van oude favorieten, want The Breda Group was er als een van de eersten bij. Knallers van tosti's en een wentelteefje met gezoutenkaramelsaus waar je U tegen zegt. Ken je Paindemie nog niet, cancel dan als de wiedeweerga je lunchplannen dit weekend en bestel of haal zo'n broodje in de Pijp bij Maris Piper.

In Between Burgers

Nog een van vóór de jaarwisseling en tevens trendsetter: In Between Burgers. Restaurant Entrepot gooide het over een andere boeg, opende de achterdeur als uitgeefluik en begon In Between Burgers. Op het menu drie huisgemaakte burgers - rund, hert en vega - op huisgemaakte bijna-briochebroodjes, een donut en meer.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2021


ARIE

Een bruine kroeg, wát verlangen we daarnaar. Arie belooft een nieuwe buurtkroeg op de hoek te worden, met bistro-eten (uitsmijter, huzarensalade, steak tartare, maar ook vega-opties) van vroeg tot laat en uiteraard de ruimte voor een uitgebreide borrel. Arie is het broertje van bar Bonnie, wordt onder handen genomen door Studio Modijefski en kijkt gezellig uit op het Marie Heinekenplein. De openingsdatum laat uiteraard nog eventjes op zich wachten. Zin in.
> Arie, Ferdinand Bolstraat 24, Amsterdam

Fiona

Overzees is ze al een grootheid, in Amsterdam wellicht binnenkort ook: de Mexicaanse chef Zahie Téllez opent binnenkort een zaak in onze hoofdstad. Fiona bevindt zich in de Warmoesstraat en serveert, uiteraard, de Mexicaanse keuken. De moderne variant, welteverstaan. Het all day menu is grotendeels vegetarisch en seizoensgebonden.
> Fiona, Warmoesstraat 14, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots