De 11 beste voedingsmiddelen voor lang en gezond haar

Hallo, Rapunzel.

Full Frame Shot Of Yellow Bell Peppers
Getty ImagesFrank Schiefelbein / EyeEm

Streef je naar een volle bos met lange lokken? Deze elf etenswaren hebben voedingsstoffen die het haar sneller doen groeien. En wie er heel veel van eet... Nee. We raden je niet aan je haar achteraf uit het raam te laten zakken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Eieren
Getty ImagesMmeEmil

Eieren hebben een grote dosis proteïne en biotine, twee essentiële voedingsstoffen voor snelle haargroei. Een tekort hieraan wordt zelfs gelinkt aan haaruitval. Eitje erbij?

Kaneel
Getty ImagesSommai Larkjit / EyeEm

Deze specerij is goed voor de bloedsomloop, en helpt dus een handje om de benodigde zuurstof richting hoofdhuid en haarvaten te krijgen.

Zalm
Getty ImagesNigel O'Neil

Je hebt vást weleens gehoord over die vele voordelen van omega 3-vetzuren, niet? Één daarvan is prachtig glanzend vol haar.

Gele paprika
Getty ImagesFrank Schiefelbein / EyeEm

Het blijkt dat gele paprika meer vitamine C bevat dan z'n oranje broertje. En - je raadt het al - die vitamine is goed voor haargroei.

Griekse yoghurt
Getty ImagesWestend61

Deze specifieke soort yoghurt is rijk aan vitamine B5. Deze stof zou zelfs haarverlies en verdunning tegen kunnen gaan. Je ziet de vitamine dan ook vaak op haarproducten terugkomen onder de naam pantotheenzuur. Rode vruchten zoals op de foto kunnen overigens ook geen kwaad.

Spinazie
Getty ImagesWestend61

Spinazie is een krachtpatser: ijzer, foliumzuur, vitamine A, bètacaroteen en nog zo veel meer kun je erin terugvinden. Al deze stoffen gaan broosheid tegen, wat weer bijdraagt aan haargroei.

Guave
Getty ImagesHoang Nga / EyeEm

Oké, guave is misschien niet altijd even makkelijk te verkrijgen als spinazie, maar het is het waard. In één guave zit zo'n grote dosis vitamine C dat je voorzien bent voor de rest van je dag.

Zoete aardappel
Getty Imageshaoliang

Het gezondere neefje van de aardappel zit bomvol bètacaroteen. Dat helpt behoorlijk als het aankomt op een gezonde hoofdhuid. Ook zit er genoeg vitamine A in, wat de haargroei zelfs zou versnellen.

Avocado
Getty ImagesAlexander Spatari

Niet alleen zitten avocado's vol goede vetten, ook zijn ze rijk aan vitamine E, nog zo een die de haargroei stimuleert.

Oesters
Getty ImagesJohner Images

Yes. Ook zink is goed voor je haren.

Noten
Getty ImagesVesna Jovanovic / EyeEm

En dan in het bijzonder amandelen. Die zijn rijk aan vitamine E, maar er is geen enkele notensoort ongezond. Geen slecht idee dus om ze in je dieet te passen, gezien ze buiten je haargroei eigenlijk helpen bij zo ongeveer alles.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat