De 11 beste voedingsmiddelen voor lang en gezond haar

Hallo, Rapunzel.

voeding haar sneller groeien lang
Frank Schiefelbein / EyeEmGetty Images

Streef je naar een volle bos met lange lokken? Deze elf etenswaren hebben voedingsstoffen die het haar sneller doen groeien. En wie er heel veel van eet... Nee. We raden je niet aan je haar achteraf uit het raam te laten zakken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Eieren
MmeEmilGetty Images

Eieren hebben een grote dosis proteïne en biotine, twee essentiële voedingsstoffen voor snelle haargroei. Een tekort hieraan wordt zelfs gelinkt aan haaruitval. Eitje erbij?

Recepten met ei

Kaneel
Sommai Larkjit / EyeEmGetty Images

Deze specerij is goed voor de bloedsomloop, en helpt dus een handje om de benodigde zuurstof richting hoofdhuid en haarvaten te krijgen.

Zalm
Nigel O'NeilGetty Images

Je hebt vást weleens gehoord over die vele voordelen van omega 3-vetzuren, niet? Één daarvan is prachtig glanzend vol haar.

Recepten met zalm

Gele paprika
Frank Schiefelbein / EyeEmGetty Images

Het blijkt dat gele paprika meer vitamine C bevat dan z'n oranje broertje. En - je raadt het al - die vitamine is goed voor haargroei.

Griekse yoghurt
Westend61Getty Images

Deze specifieke soort yoghurt is rijk aan vitamine B5. Deze stof zou zelfs haarverlies en verdunning tegen kunnen gaan. Je ziet de vitamine dan ook vaak op haarproducten terugkomen onder de naam pantotheenzuur. Rode vruchten zoals op de foto kunnen overigens ook geen kwaad.

Spinazie
Westend61Getty Images

Spinazie is een krachtpatser: ijzer, foliumzuur, vitamine A, bètacaroteen en nog zo veel meer kun je erin terugvinden. Al deze stoffen gaan broosheid tegen, wat weer bijdraagt aan haargroei.

Recepten met spinazie

Guave
Hoang Nga / EyeEmGetty Images

Oké, guave is misschien niet altijd even makkelijk te verkrijgen als spinazie, maar het is het waard. In één guave zit zo'n grote dosis vitamine C dat je voorzien bent voor de rest van je dag.

Zoete aardappel
haoliangGetty Images

Het gezondere neefje van de aardappel zit bomvol bètacaroteen. Dat helpt behoorlijk als het aankomt op een gezonde hoofdhuid. Ook zit er genoeg vitamine A in, wat de haargroei zelfs zou versnellen.

Recepten met zoete aardappel

Avocado
Alexander SpatariGetty Images

Niet alleen zitten avocado's vol goede vetten, ook zijn ze rijk aan vitamine E, nog zo een die de haargroei stimuleert.

Recepten met avocado

Oesters
Johner ImagesGetty Images

Yes. Ook zink is goed voor je haren.

Noten
Vesna Jovanovic / EyeEmGetty Images

En dan in het bijzonder amandelen. Die zijn rijk aan vitamine E. Geen slecht idee dus om ze in je dieet te passen. En buiten je haargroei helpen ze bij zo ongeveer alles.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat