Dit is het allerbeste tijdstip om boodschappen te doen

Dat tijdstip bepaalt meer dan je denkt.

boodschappen-doen-tijdstip
Getty Images

Of je nu goed voorbereid met boodschappenlijstje of last minute je boodschappen doet, het is en blijft een bezigheid waar niemand naar uitkijkt. Toch blijkt er een tijdstip te zijn waarop je het beste boodschappen kan doen. En dat bepaalt meer dan je denkt.

Het beste tijdstip om boodschappen te doen

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Glasgow is tussen tien uur en elf uur ‘s ochtends op een doordeweekse dag het beste moment om boodschappen te doen. ‘Dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken,’ horen we je al denken, ‘dan is natuurlijk iedereen aan het werk en is het dus rustig.’

Dat is inderdaad een van de redenen dat dit een goed moment is om boodschappen te doen. Het is vroeg, dus de meeste artikelen zullen nog te koop zijn, en bovendien zijn er geen lange rijen bij de kassa of drukte in de gangpaden. Maar er is een nog belangrijkere reden dat dit het beste tijdstip is om boodschappen te doen.

Betere keuzes maken

Uit het onderzoek is namelijk ook gebleken dat je betere keuzes maakt wanneer je op dit tijdstip boodschappen doet. Zo ben je rond die tijd al een tijdje wakker, dus zijn je hersenen nog fris en fruitig en functioneren ze het best. Hierdoor is de kans kleiner dat je boodschappen vergeet en onnodig terug moet naar de winkel.

Daarnaast heb je waarschijnlijk niet al te lang geleden gegeten, waardoor je niet hongerig bent als je boodschappen doet. Zo ben je minder geneigd om onnodig extra eten te kopen of ongezonde keuzes te maken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat