Wat is goedkoper: een verspakket of losse ingrediënten?

Eens kijken of de super ons het wel écht makkelijk maakt.

verspakket goedkoper duurder
Aniko HobelGetty Images

Wat zijn ze toch heerlijk gemakkelijk, die verspakketten. Alle ingrediënten voor een uitgebreid gerecht zijn al voor je verzameld. Je hoeft alleen nog een paar kleine toevoegingen aan te schaffen. Bovendien gezonder dan een kant-en-klaar maaltijd, maar niet veel meer moeite. Maar als je op een vrije avond eens besluit om lasagne te maken, ben je dan eigenlijk wel goedkoper uit met zo’n pakket? Het verlossende antwoord.

Losse ingrediënten

Business Insider dook de materie. Tijdens het onderzoek ontstond er al snel een probleem. In de verspakketten zit vaak maar één tomaat, wortel of ui. Die kun je niet in iedere winkel los kopen, ze worden alleen maar in zakken verkocht.

Daarom berekende het onderzoeksteam zowel de prijs voor ingrediënten per stuk, als de prijs voor een hele zak. Ook werden verschillende pakketten vergeleken: Italiaanse lasagne, Mexicaanse burrito’s en pompoensoep. Van ieder verspakket werd er zowel een bij Albert Heijn als bij Jumbo gekocht.

Goedkoper

Je zal waarschijnlijk denken dat de verspakketten een stuk duurder zijn dan wanneer je zelf kookt, en dat het vooral een slimme marketingtruc is van de supermarkten. Toch is het ongelijk bewezen. Uit het onderzoek is gebleken dat de verspakketten goedkoper zijn, dan wanneer je alle ingrediënten los zou kopen.

Of je nou echt alle ingrediënten per stuk of volledige zakken koopt. De pakketten zijn dus écht makkelijk, snel en goedkoop. Bovendien blijf je niet met te veel ingrediënten zitten die je vervolgens nooit meer gebruikt. Alleen maar voordelen, dus. Op naar de buurtsuper, inpakken en wegwezen.

Bron: Business Insider

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat