Zo vaak zou je je gootsteen moeten schoonmaken

Een plek die krioelt van de bacteriën.

gerelateerd
Dit is de beste manier om snel vlees te ontdooien zonder magnetron
9 tips, tricks en BBQ-hacks voor deze zomer
5 cruciale tips voor mensen die niet kunnen koken
4x eten dat kant-en-klaar goedkoper is dan om zelf te maken
Shutterstock

Je hebt gekookt, opgeruimd en het aanrecht aan kant gemaakt. De gootsteen... Die komt morgen wel. Herkenbaar? Vanaf vandaag niet meer. Hieronder vertellen we je namelijk hoe vaak je je gootsteen precies zou moeten schoonmaken. Én hoe je dit het best kunt doen.  

Zo herstel je een roestige, gietijzeren pan >

BAH!
Volgens studies van NSF International is de gootsteen de op één na vieste plek in de keuken. Dit komt door alle etensresten en het vocht. Het best haal je dan ook iedere dag de etensresten weg. Ook een grote schoonmaak moet met enige regelmaat gebeuren. Eens per week, het liefst. Maar als je werkt met rauw vlees of vieze aardappelschillen geldt dit niet. Dan moet de gootsteen direct een grote schoonmaak krijgen.  

Doe je ook mee aan de Nationale Week Zonder Vlees? >

DIT DOE JE
De grote schoonmaak begin je door je gootsteen schoon te boenen met zeep en water. Hierna spoel je 'm af en voeg je wat schoonmaakazijn toe. Ook dit schrob je langs alle hoeken. Als je ook dit uit je gootsteen gespoeld hebt is-ie schoon, gedesinfecteerd en klaar voor een nieuwe week van gebruik.

VIES, VIEZER, VIEST
Gebruik verder ten alle tijden een schone spons. In de scheuren en spleten van dit hulpmiddel kunnen zich namelijk ziektekiemen verstoppen. Dit wetende kun je vast wel raden wat de allervieste in de keuken is, toch?

Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten >

Bron: Bon Appetit

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO