Met deze truc is je vlees altijd mals

En de Koreanen leren ons hoe het moet.

gerelateerd
Pasta maken: welke pastasoort gebruik je wanneer?
Waarom komijn écht niet in je kruidenrekje mag ontbreken
Camembert! Zo onderscheid je de echte van de nepperds
Quiche maken? 9x recept voor hartige taart
Getty Images

Zoals we bij de Koreanen en hun bulgogi (gegrild vlees) hebben afgekeken, zit de truc 'm in de marinade. Men neme: een stuk rundvlees (liefst bio) in dunne plakken gesneden en een stuk zurig fruit zoals kiwi, appel, peer of ananas. Of gewoon een ui. In de bulgogi-marinade is de geprakte ui, kiwi of ananas hetgeen dat het vlees zo zacht en mals maakt: de tenderizer.

Fruitige marinade

Prak het fruit of de ui fijn of mix het tot een puree met een staafmixer of in een blender. Laat je vlees samen met andere smaakmakers zoals sojasaus, honing, vissaus en sesamolie in het fruitpapje marineren. Laat het minimaal een half uur in de koelkast en het liefst een hele nacht. Op de grill en mals is je vlees.

Ga naar het recept voor bulgogi >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO